petak, 9. septembar 2016.  11:36h
Pročitano 8365 puta

Počelo suđenje, porodica traži izmenu zakona

Sve dokaze koje je prezentovalo tužilaštvo su samo u manjoj meri osporeni od strane odbrane, tako da smatram da se po izvođenju tih dokaza neće promeniti optužnica. Boškoviću je produžen pritvor do daljeg, a suđenje će početi 17. oktobra – rekao je nakon završenog pripremnog ročišta  advokat porodice Bogićević, Nikola Žarković.

Policija izvodi Boškovića iz zgrade prokupačkog suda Policija izvodi Boškovića iz zgrade prokupačkog suda ljubiša mitić

 

Ovim je pred Višim sudom u Prokuplju zvanično počelo suđenje Nikoli Boškoviću (24) iz Blaca, koji je osumnjičen da je u alkoholisanom stanju 27. februara ove godine u večernjim satima na pešačkom prelazu kolima udario trinaestogodišnju Nadu Bogićević iz Blaca.

Nesrećna devojčica je nastradala na licu mesta, dok je osumnjičeni pobegao, ali ga je policija identifikovala i od tada se nalazi u pritvoru u prokupačkom zatvoru.

Porodica ispred sudnice

Tužilaštvo je podiglo dve optužnice za izvršenje dva krivična dela protiv Boškovoća, teško delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina i drugo krivično delo za nepružanje pomoći nakon izvršenog krivičnog dela za koje je zaprećena kazna zatvora do 5 godina.

U iščekivanju zaslužene kazne za mladića koji je usmrtio na pešačkom prelazu nesrećnu Nadu, porodica Bogićević pokrenuće inicijativu da se za ovakva dela promeni zakon.

PROKUPLJE dragan dunjic ujak devojcice foto ljm

Želimo da pokrenemo inicijativu i peticiju da se ovakva dela tretiraju i sude po drugoj optužnici za koju su kazne mnogo veće jer je za nas ovo klasično ubistvo. Kada bi se ovakve stvari tretirale drugačije, možda bi preventivno delovalo i možda bi se neko dete spasilo. To bi na neki način bila jedina satisfakcija za našu Nadu i našu porodicu, ali nam je ni jedna kazna neće vratiti - kaže ujak nastradale devojčice Dragan Dunjić.

Inače, Nikola Bošković se sumniči da je 27. februara pijan sa preko 2, 5 promila alkohola u krvi na pešačkom prelazu udario devojčicu dok je sa drugaricama prelazila pešački prelaz u glavnoj blačkoj ulici. Užas u Blacu: Pijani vozač ubio devojčicu na pešačkom prelazu

Ubrzo nakon ove  nesreće Blace je posetio v.d. načelnika srpske policije Vladimir Rebić koji je smenio načelnika blačke policije, jer je utvrđeno da je Bošković imao više saobraćajnih prekršaja i “pijanih vožnji”, a da nije procesuiran.

Prema nezvaničnim podacima iz optužnice, saznajemo da je veštak utvrdio da se u trenutku udarca automobilom marke “golf” kretao brzinom od oko 56 kilometara na čas.

Nikola Zarkovic advokat

Nikola je bez zaustavljanja nastavio da se kreće svojim automobilom i pobegao sa lica mesta, ali ga je policija ubrzo identifikovala i uhapsila.

Bošković je od tada u pritvoru, a prema takođe nepotvrđenim informacijama na današnjem pripremnom ročištu punomoćje mu je otkazao dosadašnji advokat, tako da će mu sud za početak suđenja dodeliti advokata po službenoj dužnostu, u koliko do tada privatno ne angažuje drugog.

PROKUPLJE nada

I dok su za nesrećno nastradalu Nada svi koji su je poznavali imali samo reči hvale uz činjenicu da je jedino dete u braku Dragane i Radoljuba Bogićevića na koje su čekali punih 15 godina, Nikola je u Blacu važio za problematičnog mladića čiji je otac policajac.

Komšije tvrde da su mu mnoge stavri bile dozvoljene kao i da mu ovo nije prvi saobraćajni prekršaj.

Boškivić ima suprugu i dva maloletna deteta, od kojih jedno nepunih godinu dana a drugo oko tri godine.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display