sreda, 1. jun 2016.  16:11h
Pročitano 4493 puta

Radniku iz Prokuplja amputirana ruka

Miodrag Radošević (56) iz Prokuplja, kome je mašina za obrađivanje vune smrskala deo ruke, hitno je transportovan na Odeljenje vaskularne hirurgije KBC Niš gde mu je urađena nadlakatna amputacija ruke.

Miodrag Radošević iz Prokuplja Miodrag Radošević iz Prokuplja B. Janačković, Blic

Iako je po tvrdnji lekara Klinike za kardiovaskularnu i transplantacionu hirurgiju Miodrag stigao u krajnje teškom stanju sa znacima teškog hemoragijskog šoka, iskrvarenja, i masivnom povredom leve ruke, nakon veoma burne noći sada je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Miodarg kaže da se nezgoda desila u sekundi i da nije osetio bol.

Radio sam na vlačari za izvlačenje vune. Hteo sam da sirovinu da prebacim sa vlačare na polagač, okliznula mi se ruka nekako i uhvati me valjak. To je sekunda bila, nisam ni osetio bol. Kada sam pogledao ruku, samo se na koži držala. Pritrčali radnici, došla Hitna pomoć prebacili me na Hirurško odeljenje i odmah ovde u Niš - priseća se  Radošević trenutaka koje će pamtiti čitavog života.

On se nakon operacije oporavlja na Klinici za vaskularnu hirurgiju Kliničkog centra u Nišu. Tvrdi da u svom dugogodišnjem radnom stažu od oko 36 godina nikada nije imao ni najmanji incident te da se poslovi na mašini koja ga je povredila obavljaju  rutinski, i da je nebrojeno puta to radio.

Inače, kako saznajemo Miodrag je zadobio teške telesne povrede leve ruke obavljajući poslove u firmi “Konus – S” d.o.o.

Nadležna inspekcija rada odmah je izašla na lice mesta, uzeti su svi neophodni podaci vezani za ovu nezgodu i prema rečima inspektora naknadno će biti utvrđeno ima li odgovornosti poslodavca i hoće li biti podnete odgovarajuće prijave.

Ono što je sigurno, propusta je bilo čim se dogodila nezgoda. Ostaje samo da se utvrdi ko je nadležan i odgovoran za povređivanje – kažu u inspekciji.

Inače kako saznajemo, nesrećni Miodrag je bio u stalnom random odnosu u slovenačkoj firmi “Kronos S ” od 2013. godine, a ranije je radio u nekadašnjoj fabric “Filcara” u čijem proizvodnom pogonu je nova firma. 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi