četvrtak, 17. decembar 2015.  16:02h
Pročitano 1612 puta

Ambasador Kirbi voli srpski burek

Ambasador SAD Majkl Kirbi posetio je kompaniju „Hera“ u Gornjoj Trnavi nadomak Prokuplj, porodičnu firmu Vesne Jevtović koja proizvodi smrznute pekarske proizvode.

Kirbi u proiyvodnom pogonu kompanije "Hera" Kirbi u proiyvodnom pogonu kompanije "Hera" dragi stojković

Tokom obilaska proizvodne hale, Kirbi je naglasio da su Amerikanci zainteresovani za proizvodnju zdrave hrane koja se izvozi na tržište te zemlje.

Zainteresovani smo za proizvodnju zdrave hrane koja se izvozi na američko tržište, a poznato je da se u proizvodnji ovog bureka koriste zdrave komponente, čak i posebna vrsta probiotskog kvasca - kazao je Kirbi.

On je rekao da će Amerikanci finansijski još više podsticati porodičan biznis u Srbiji, a posebno preduzeća koja vode žene, jer ih u ovom delu Balkana ima veoma malo.

Takvom organizacijom privrednih činilaca Srbija je dokazala da je postigla cilj i da se nalazi na najboljem putu ka Evropskoj uniji. Usvajanjem visokih standarda u proizvodnji hrane koji vas preporučuju svetskom tržištu i organizacijom ovakvih fabrika hrane vi ste zapravo već zakoračili u EU - nagla[ava  Kirbi

Inače, srpski burek proizveden u pekari “Hera”, zahvaljujući saradnji s USAID-om i američkom ambasadom u Beogradu pojavio se na mnogim međunarodnim sajmovima hrane.kirbi

Posle pribavljanja potrebnih dozvola „Hera“ je proširila svoje tržište i septembra 2015. godine počela da izvozi u SAD.

Američki uvoznik, koji taj burek prodaje u Americi u specijalizovanim prodavnicama, prodaje i tradicionalne proizvode iz drugih balkanskih zemalja.

Firma „Hera“ je jedan od korisnika nekadašnjeg USAID-ovog Agrobiznis projekta, u okviru koga je dobila značajnu tehničku, marketinšku pomoć i usvojila svetske standarde u proizvodnji hrane (Halal i ISO 22000). 

Autor:  Lj. Mitić
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Komentari  

+2 #1 srki063 18-12-2015 10:02
svaka cast
cestitam zoranu i vesni
pozdrav iz reljinca
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi