četvrtak, 5. jul 2018.  06:49h
Pročitano 3838 puta

Po meri svih građana! RTV Toplica početkom naredne nedelje počinje emitovanje eksperimentalnog programa

Na medijskoj sceni Prokuplja početkom naredne nedelje počeće sa radom i emitovanjem programa putem kablovskih operatera u gradu, nezavisna televizija RTV “Toplica”, koja će se pre svega baviti lokalnim temama i pričama iz okruženja. Nova televizija će biti dostupna svim građanima, moći će da se čuje glas običnih ljudi, hvaliti lepe i pozitivne priče, ali se uredništvo neće libiti ni da ukaže na negativne pojave u društvu koje nisu u javnom interesu.

U televiziji najavljuju nezavistan i raznovrstan program, otrgnut od uticaja bilo koje vlasti, političkih partija i pojedinaca.

Televizija je nastala iz potrebe da se vesti sa lokalnog nivoa, za koje često nema mesta u nacionalnim medijima, nađu na jednom mestu i doprinesu boljoj informisanosti građana Prokuplja i čitavog Topličkog okruga. Osim toga, želimo da uređivačkom politikom vratimo ugled novinarskoj profesiji, da vesti budu tačne i istinite, proverene i da se uvek čuje i druga strana priče. Na uređivačku i kadrovsku politiku niko neće imati uticaja, radićemo profesionalno i po savesti i bićemo drugačiji od ostalih – najavljuju iz televizije.

Kažu i da će se baviti temama iz javnog inetresa za građane, a osim autorskih emisija i programa uživo, prenosiće i važne vesti i sadržaje drugih lokalnih i nacionalnih medija koji su interesantni i imaju veze pre svega sa građanima Toplice.

Na televiziji će biće zastupljne sve sfere društvenog života, baviće se kulturnim dešavanjima, privredom, ekonomijom, poljoprivredom, ekologijom, politikom, sa posebnim akcentom na sportska dešavanja u gradu i okruženju. U narednim danima biće definisana konačna programska šema, o čemu će gledaoci i građani biti informisani na vreme.dozvola sajt copy

U televiziji ističu da u vremenu kada se po poslednjim istraživanjima smatra da 70 odsto medija u Srbiji kontroliše vlast, biće teško raditi i biti konkurentan režimskim medijima, a samim tim se i otrgnuti raznih uticaja.

Pritisci se najčešće ogledaju u odbijanje institucija ili funkcionera da daju informacije, izjavu ili intervju, da izražavaju nezadovoljstvo izveštavanjem ili diskriminišu medij ili samog novinara, a posledice svega trpe trpe građani, s obzirom na to da oni plaćaju te funkcionere i da je u interesu javnosti da se objavi svaka informacija koja se tiče njih. Naš cilj je da radimo u interesu građana i to se neće pomeniti ni pod kojim uslovima – kažu odgovorni na televiziji.

Za bolju situaciju na medijskoj sceni, neophodno je da i sami novinari i urednici budu hrabriji i da ne postoje “tabu teme”, a to će ova televizija na ličnom primeru pokazati u narednom period i zato pozivaju građane da prate program i veruju da će svojim izveštavanjem zadobiti njihovo poverenje.

 

 

 

 

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display