utorak, 5. januar 2016.  13:59h
Pročitano 2019 puta

Bravo za Milenu: Zna kako je, zato pomaže

Milena Perić (14) iz Prokuplja učenica osmog razreda Osnovne škole "9. oktobar", organizovala je danas u centru Prokuplja  humanitarnu prodaju unikatnih minđuša koje sama izrađuje, a sav prihod namenjen je Mariji Stoiljkoivić (17) iz Prokuplja koja boluje od celebralne paralize i kojoj je novac neophodan za lečenje.

Milena u centru Prokuplja Milena u centru Prokuplja nina đorđević

Milena najbilje zna kako se oseća njena drugarica, jer je i sama bila u sličnoj situaciji pre devet godine.

Naime, ona je 2007. godine operisana od tumora moždanog stabla, a novac je između ostalog sakupljan i organizovanjem humanitarnih akcija.

Teško je biti u takvoj situaciji. Kroz glavu ti prolaze razne misli, osećaš se bespomoćno. Ne znaš da li više treba žaliti roditelje koji se brinu zbog toga što ne mogu da obezbede novac ili sebe jer si u bezizlaznoj situaciji. Ja sam iza sebe ostavila dve teške operacije tumora moždanog stabla, najpre 2007. godine u Kliničko bolničkom centru Niš, a zatim i 2012. godine na klinici u Istambulu gde mi je vršena intervencija gama nožem – priča Milena, koja pleni svojim primerom i voljom.

I pored činjenice da se još uvek leči i da se njena bolest prati redovnim kontrolama na svakih godinu dana Milena je odlučila da pomaže drugima koji prolaze kroz sve one muke i probleme kroz koje je i ona.PROKUPLJE akcija 2

Kaže da je interesovanje za ručnom izradom minđuša počelo u četvrtom razredu, kada je na času dobila zadatak da od raznih perlica napravi nešto. Shvatila je da joj to ide od ruke, otac joj je kasnije nabavio materijal u Nišu i ona je kući počela da pravi minđuše.

PROKUPLJE humanitarna akcija 1

Ima oko 80 pari i sve je namenila prodaji u humanitarne svrhe.

Meni taj novac nije neophodan, a znam kako je onima kojima jeste. Računam da ću prikupiti oko 10. 000 dinara jer je cena simbolična i kreće se od 100 do 150 dinara za par. Želim da ovom akcijom skrenem pažnju i animiram javnost da više obrate pažnju naročito na one kojima je novac neophodan za lečenje i koji boluju od teške i opake bolesti – kaže Milena i naglašava da će joj tokom prodaje pomagati sestra i drugarica.

Otac Ivan ponosan je na svoju ćerku i tvrdi da je ona samoinicijativno sve organizovala ali da je u svemu podržava porodica.PROKUPLJE milena i otac ivan peric foto ljm

Svi smo uz nju, njena želja je da pomaže drugima i mi to prihvatamo iako smo i sami u ne baš sjajnoj finansiskoj situaciji. Ipak, Milenin oporavak ide hvala bogu dobro, a zdravlje je najveće bogatstvo. Na žalost, mnogi to shvate tek kada ga izgube ili se nađu u bezizlaznoj situaciji – naglašava otac Ivan.

Planira da sa svojom ćerkom u narednom periodu osnuje nevladinu organizaciju koja će okupljati decu obolelu od raka i koja će se baviti humanitarnim radom i pomagati one kojima je pomoć najpotrebnija.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display