utorak, 6. oktobar 2015.  10:12h
Pročitano 2751 puta

"Žao mi je, nikad više"

Iz prostorija Narodne biblioteke „Rade Drainac“ u Prokuplju, za sada još uvek nepoznati lopov upao je tokom noći i ukrao 14 knjiga i "lap top", ali se iz za sada nepoznatih razloga pokajao pa je ukradene stvari zapakovao i sve ostavio ispred kapije biblioteke.

Velibor Dramićanin pokazuje gde je pronašao kutiju Velibor Dramićanin pokazuje gde je pronašao kutiju ljubiša mitić

Kada je Velibor Dramićanin, radnik ove ustanove nešto pre 07 časova došao na posao i ispred ulazne kapije zatekao lepo upakovanu kutiju na kojoj je pisalo „biblioteka“ nije ni slutio o čemu se rado i šta će ona tu.

Prvo što mu je palo na pamet je da se radi o nekoj pošiljci pa je bez mnogo razmišljanja uneo kutiju u prostorijama biblioteke.

Prvi dolazim na posao jer je kod mene ključ od ulazne kapije. Video sam kutiju, ali nisam ni slutio o čemu se radi, već sam je samo uneo u prostorije. Kasnije su stigli i ostali radnici i niko nije obraćao pažnju šta se u njoj nalazi. Da nešto ipak nije u redu, prvi je primetio kolega Zoran Cvetković koji nije mogao da pronađe "lap top", koji je predhodnog dana ostavio na svom radnom stolu – počinje nesvakidašnju priču Dramićanin.dramicanin pokayuje gde je pronasao kutiju

On kaže da čak ni tada niko nije posumnjao da se radi o krađi, već da je "lap top" negde zaturen.

Krenuli su da ga traže i neko je primetio kutiju koju je predhodno ostavio.

Direktor je pitao o čemu se radi i otkud kutija tu? Rekao sam gde sam je i kako pronašao. Zaprepašćenje je usledilo kada smo je otvorili – kaže Dramićanin.

Na vrhu kutije je stajao natpis napisan na pairu „žao mi je nikad više“, ispod njega lepo upakovan "lap top", a zatim i knjige, uglavnom ukoričena izdanja stripova „Dilan Dog“, Mister No“, „Zagor“ i dr. Ukupno je bilo 14 knjiga.PROKUPLJE kutija 1

Direktor biblioteke Draga Barjaktarević kaže da je o svemu odmah obaveštena policija koja je sačinila zapisnik.

Proverom na „lap topu“ ustanovljeno je da nije bilo nikakvih aktivnosti, knjige su neoštećene a štete unutar biblioteke nije primećena, kao ni tragovgi provale i obijanja.PROKUPLJE direktor biblioteke dragan barjaktarevic sa knjigama foto ljm

Barjaktarević pretpostavlja da je „lopov“ ušao sa zadnjeg dela zgrade i kroz tavanicu dečijeg odeljenja gde je primećeno da je jedna tabla sa tavana otpala.

Radi se o knjigama sa dečijeg odeljenja. U pitanju su kompleti izdanja ukoričenih stripova, ukupno 14 knjiga – tvrdi direktor i pretpostavlja da se radi o maloletnom lopovu koga su roditelji naterali da vrati ukradene stvari.

Niko u ovoj ustanovi ne može ni da pretpostavi šta se desilo i zašto su vraćene ukradene stvari.PROKUPLJE decije odeljenje

Pretpostavka je da se radi o maloletnom licu i da su ga roditelji naterali da sve vrati, kada si primetili ukradene stvari. U svakom slučaju, s obzirom na sve okolnosti za nas je sve ovo pomalo i simpatično pa pozivamo onoga koji je ostavio kutiju da se javi da mu poklonimo jednu knjigu, kao nagradu za "grižu savesti" koju je osetio kada je uzeo nešto što nije njegovo – završava direktor Barjaktarević.

Ovo nije prva nesvakidašnja situacija koja se desila u prokupačkoj biblioteci.

Krajem 2011. godine Dragan Milošević (59) iz sela Gornja Stražava kod Prokuplja koji je davne 1973. godine otišao u inostranstvo i sa sobom poneo „pozajmljene“ knjige iz biblioteke, nakon 38 godina odlučio je da ih vrati i na neki način se oduži ovoj ustanovi.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display