ponedeljak, 31. avgust 2015.  10:57h
Pročitano 1948 puta

Učenici nastavu pohađaju u tri smene

Kako bi predupredili eventualne nezgode i povređivanje učenika zbog opasnosti urušavanja stare škole u okviru Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“, nadležni u lokalnoj samoupravi i školi su odlučili da učenici od 1. septembra nastavu pohađati u tri smene i samo u novoj školi.

Stara škola OŠ "Nikodije Stojanović Tatko" u Prokuplju Stara škola OŠ "Nikodije Stojanović Tatko" u Prokuplju ljubiša mitić

Ranije je stara školska zgrada odlukom Školskog odbora stavljena van upotrebe. Prema rečima nadležnih, učenici će biti podeljeni u tri smene, a časovi će trajati po 40 minuta, sem likovne, muzičke i fizičke kulture koji će biti po 30 minuta.

Ovo je samo privremeno rešenje dok se ne završe radovi u Osnovnoj školi „Ratko Pavlović Ćićko“ , a nakon toga deo odeljenja prebaciće se u ovoj školi i nastava će se normalizovati. Kako najavljuju iz “Tatkove” škole, nastava će se organizovati tako što će prvu smenu činiti učenici od prvog do četvrtoog razreda, drugu učenici sedmog i osmog a treću petog i šestog razreda.PROKUPLJE tatkova skola u prokuplju 1

Podsećanja radi, početkom februara dve učenice Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ u Prokuplju, lakše su povređene kada je na njih pao drveni kapak koji se nalazi na plafonu u hodniku stare škole koja je izgrađena još pre više od sto godina i nikada nije detaljno renovirana, već su samo rađene sporadične sanacije.

Poseban problem predstavlja krov škole koji je star i oronuo, pa svakog trenutka može da se sruši.

Zgrada stare škole je sagrađena pre više od 100 godina ima desetak učionica  u kojima su nastavu pohađali uglavnom mlađi razredi, od prvog do četvrtog. U novoj školi, nastavu su pohađali stariji razredi, od petog do osmog razreda.

Ovo je druga škola u Prokuplju po broju učenika, pored matične u okviru škole ima i nekoliko isturenih odeljenja u prokupačkoj opštini, sve ukupno ima oko 1000 đaka.

Autor:  LJ. Mitić
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display