četvrtak, 24. januar 2019.  16:30h
Pročitano 3520 puta

Ako ne dobiju odgovor, za 7 dana blokada Merdara

Na večerašnjem protestu koji je zakazan za 18 sati u centru grada, okupljeni će još jednom uputiti javni apel nadležnima da reaguju, da reše probleme pre radikalizacije protesta. Ukoliko do narednog četvrtka predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne odgovori na zahteve koji su mu pre 7 dana poslali predstavnici i organizatori protesta, nezadovoljni građani Kuršumlije će, najavljuju, blokirati administrativni prelaz sa Kosovom i Metohijom kod sela Merdare.

Protesti u Kuršumliji Protesti u Kuršumliji arhiva lj.m.

U zahtevu koji je upućen Vučiću i nadležnim institucijama nezadovoljni građani, između ostalog, traže da se spreči dalje iseljavanje ljudi, ali i da se preispitaju sve visokoškolske diplome lokalnih funkcionera koji su obrazovanje stekli poslednjih godina, nakon dolaska na vlast Srpske napredne stranke.

Sa ovom politikom i ovakvim stanjem, kuršumlijska opština će za manje od 20 godina biti raseljena, odnosno naseliće je Albanci iz podujevske opštine. Predsednik Vučić ima dovoljno vremena da se oglasi i kaže zašto se Kuršumlija prazni, zašto vlast nije otvorila nijedno novo radno mesto već 7 godina – kažu u Pokretu mladih Kuršumlije koji su organizatori protesta.

Naglašavaju da će Vučićevo ignorisanje i ćutanje shvatiti kao odobravanje sadašnjeg stanja, odnosno "da se slaže sa lokalnim kabadahijama koji misle samo na lični interes".

Kuršumlija je prvi grad u Srbiji u kome su, nakon protesta koji su organizovani u Beogradu, nezadovoljni građani krajem prošle godine izašli na ulice izražavajući svoje nezadovoljstvo režimom i diktaturom aktuelnog predsednika Vučića, ali i radom lokalne vlasti za koju tvrde da je korumpirana.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display