subota, 19. januar 2019.  14:18h
Pročitano 1948 puta

Blačanin Miloš Simić prvi stigao do Časnog krsta u Prokuplju

Student Visoke poljoprivredne škole u Prokuplju, 21-jednogodišnji Miloš Simić iz Blaca, prvi je stigao u današnjoj trci za bogojavljenski Časni krst, koje je i ove godine organizovala crkva Sveti Prokopije na reci Toplici, a plivalo je 15-tak najhrabrijih i najodvažnijih mladića iz Prokuplja i okoline.

Miloš Simić iz Blaca Miloš Simić iz Blaca ljm

Milošu je ovo prvi put da učestvuje na bogojavljenskoj trci, a uzbuđenje nakon što je prvi doplivao do Časnog krsta, nije mogao da sakrije.

Ovo je velika čast za mene, mnogo sam ponosan. Bilo je hladno kad sam zaplivao, ali je posle nekoliko trenutaka, već sve bilo lakše.  Moja dva druga su učestvovala prošle, a ove godine sam rešio da se i ja oprobam. Velika čast je biti prvi među ovim sjajnim momcima – komentariše pobednik današnje trke.

Dodaje i da su za njega pobednici i svi ostali učesnici koji su ušli u vodu i plivali na ovaj veliki praznik. Inače, svečanost povodom Bogojavljenja počela je liturgijom u hramu Svetog Prokopija u Prokuplju i osveštavanjem vode, koju su vernici od ranih jutarnjih časova točili u porti crkve.

svi plivaci

Plivanje na Bogojavljanju se u Prokuplju organizuje od 2014. godine i do sada su do Časnog krsta stizali 27 – godišnji Stevan Gašević iz Prokuplja i to 3 puta, Milan Bulajić, 25 godišnjak iz Prokuplja i prošlogodišnja dobitnica i jedina žena koja se do sada takmičila, Ivana Roganović.

milos simonovic otac nikola

Kao i svake godine, organizatori bogojavljanske trke su pored crkve Sveti Prokopije, grad Prokuplje i Udruženje “Bog se javi” iz Prokuplja.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display