sreda, 9. januar 2019.  14:55h
Pročitano 951 puta

Đaci Gimnazije pobegli od smrzavanja

Zbog hladnih učionica i temperature koja je neprimerena održavanju nastave, đaci 2 odeljenja četvrte godine Gimnazije u Prokuplju jutros su napustili nastavu posle prvog časa. Oni su, prema saznanjima Južnih vesti, o tome obavestili svoje razredne starešine koji su pokušali da ih ubede da to ne smeju da rade, ali su učenici ipak napustili školu.

Gimnazija u Prokuplju Gimnazija u Prokuplju foto: arhiva lj.m.

Nezvaničnu informaciju smo saznali od samih učenika, jer ni direktor Dragoslav Minić, kao ni član Gradskog veća Maja Ranđelović nisu odgovarali na telefonske pozive novinara.

Školu su napustili učenici odeljenja 4/4 i 4/5, a njihovi roditelji su najavili da decu neće puštati u školu dok se grejanje ne reši, o čemu su, kažu, obavestili i Gradsku upravu i samog gradonačelnika Aleksandra Simonovića, iako on tvrdi da je Grad sve uradio da učionice budu tople.

Grad Prokuplje je obezbedio sredstva za grejanje Gimnazije, javna nabavka je sprovedena i potpisan je ugovor. Gimnazija u ovom trenutku ima dovoljnu količinu goriva za grejanje, tako da, što se tiče Grada, sve što im je potrebno da učionice budu tople, mi smo im obezbedili – napisao je u SMS poruci gradonačelnik Simonović.

Inače, jedna od najstarijih i najprestižnijih škola u Prokuplju već dugo ima problema sa fasadom i dotrajalom stolarijom, a januara 2018. godine došlo je i do havarije na plafonu, nakon čega je nastava obustavljena na 7 dana.

I ove zime, sredinom decembra 2018. godine, đaci u Gimnaziji su nastavu pohađali sa skraćenim časovima od 30 minuta, jer su i tada učionice bile hladne, iako je direktor Minić tvrdio da su te nedelje časovi skraćeni zbog slave Sveti Nikola.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display