petak, 21. decembar 2018.  16:27h
Pročitano 1531 puta

U prokupačkoj Gimnaziji skratili časove zbog hladnoće, a direktor tvrdi i zbog slave

Dotrajala stolarija i hladne učionice, ali i, kako tvrdi direktor škole Dragoslav Minić, slava Sveti Nikola, razlog su zašto su od 19. decembra skraćeni časovi na 30 minuta u prokupačkoj Gimnaziji.

Gimnazija u Prokuplju Gimnazija u Prokuplju foto: arhiva lj.m.

Minić ističe da časovi biti skraćeni još danas, a da se od ponedeljka nastava odvija redovno.

Zbog hladnoće, ali i jedne od najmasovnijih slava u Prokuplju, odlučili smo da do kraja nedelje skratimo nastavu na pola sata. Očekujemo nešto toplije vreme od naredne nedelje, a nastava će biti normalizovana od ponedeljka - kratko je rekao direktor Minić.

Većnica za obrazovanje Maja Ranđelović nije se javljala na telefonske pozive novinara, tako da nismo uspeli da dobijemo odgovor zašto se tokom godine ništa nije uradilo na rešavanju problema oko grejanja učionica, s obzirom na činjenicu da su i prethodne zime zbog hladnoće u više navrata časovi skraćivani.

Osim toga, sredinom januara došlo je do prokišnjavanja krova, nakon čega je nadležna inspekcija naložila njeno zatvaranje na 7 dana.

Tada je oštećeni deo privremeno saniran i najavljena je kompletna sanacija čitave zgrade, spolja i unutra, ali se do danas ništa nije uradilo po tom pitanju.

Inače, zajednička zgrada Gimnazije i Medicinske škole je jedna od najstarijih u Prokuplju sa tradicijom dugom 120 godina, ali već godinama unazad je u jako lošem stanju.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

0 #1 tu 21-12-2018 17:16
Zgrada je sagradjena tridesetih godina dvadesetog veka, a Gimnazija je stara 110. Molim Vas, informišite se. Isto tako, godinama nije bilo ni blizu renoviranja i pitanje renoviranja spomenika (škole) je bilo zamrznuto, a sada se čeka samo dozvola za raspisivanje tendera. Minić odgovorno obavlja svoj posao, ali ipak nadležnost za obavljanje bilo kakvog posla oko zgrade ipak pre svega pada u ruke Zavoda za zaštitu spomenika. O tome kako većnici obavljaju posao neću pričati pošto neki posebno prikazuju sliku i priliku svega što ne valja u ovoj državi
Odgovori
-1 #2 Mitar Miric 21-12-2018 19:40
Radovi su odlozeni, jer ste ponovo pokusali da ucarite i ojadite opstinski budzet, kao sto je to uradila u obnoci Cickove skole vecnica ciji se slucaj drzi u fioci!!! Sram vas bilo! A deca se smrzavaju!Dokle bre vise! Ne najeli se dabogda! Od ukradenih para dabogda lekove deci kupovali!
Odgovori
0 #3 Cecaaa 21-12-2018 19:43
Koliko ste na vlasti???? Do sad biste je renovirali milion puta kao i Cickovu, samo da....mozda....ovaj, zasto niste bre?
Odgovori
+1 #4 Djak 21-12-2018 19:45
Skola je u ocajnom stanju. Reko sam roditeljima da yelim da se premestim u tehnicku.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display