ponedeljak, 17. decembar 2018.  16:15h
Pročitano 2213 puta

Potpredsednik i sekretar Skupštine dobili posao u Domu zdravlja

Od ukupno 19 kandidata koji su se javili na oglase za dva radna mesta, posao "za stalno" u Domu zdravlja Prokuplje dobili su zamenik predsednika prokupačke Skupštine Nikola Hadži Lazić i sekretar Saša Anđelković. Direktorka Doma zdravlja Slavica Momčilović odlučila je da zaposli baš ova dva lokalna funcionera iz SNS, ali ne objašnjava zašto su oni bili najbolji od svih prijavljenih.

Dom zdravlja u Prokuplju Dom zdravlja u Prokuplju foto: arhiva lj.m.

Lazić, koji je do juče obavljao funkciju zamenika predsednika Skupštine sa 30 odsto radnog vremena, već je potpisao ugovor o radu na neodređeno kao "inženjer za računarske mreže", iako je pre 2 godine stekao diplomu menadžera na privatnom Univerzitetu “Union-Nikola Tesla” u Beogradu, dok će njegov kolega Anđelković, koji još obavlja posao sekretara sa punim radnim vremenom u Gradskoj skupštini, nakon ostavke pojačati pravnu službu Doma zdravlja kao "pravnik za pravne, kadrovske i administrativne poslove".

Kriterijumi za oba radna mesta su gotovo identični, u konkursu se tražilo visoko obrazovanje, odnosno 240 ESPB bodova, a Momčilovićeva kaže da je sve regulisano u zakonu, te da se držala kolektivnog ugovora za zdravstvene radnike i kataloga radnih mesta Ministarstva zdravlja, tvrdeći da je u redu da računarsku mrežu održava menadžer.

Lazić je potpisao ugovor i danas je od 7 sati na svom radnom mestu, dok će Anđelković u narednom periodu potpisati, a krajnji rok je mesec dana. Za prijem radnika po ovom konkursu nije oformljena komisija, niti sam ja to bila dužna po zakonu da to uradim, tako da sam, nakon pregledane dokumentacije kandidata, donela odluku da zaposlim njih dvojicu jer ispunjavaju sve uslove – rekla je kratko direktorka Momčilović za Južne vesti.

Zbog čega su baš ova dvojica kandidata bili najbolji od svih prijavljenih, direktorka nije želela da obrazloži.sednica so prokuplje 1

Ona napominje i da zakon ne predviđa pravo žalbe eventualno nezadovoljnih kandidata, te je zato odmah po završetku konkursa, koji je trajao 8 dana, donela konačnu odluku u kojoj nema jasno napisanog pravnog leka gde se i kome nezadovoljni mogu žaliti.

I predsednik Skupštine sa funkcije zaposlen kao vozač saniteta

Sredinom ove godine i predsednik Skupštine Dejan Lazić je takođe sa funkcionerskog mesta dobio posao na neodređeno u prokupačkoj bolnici, iako je i za to mesto konkurisalo 6 kandidata.

On je, koristeći rupe u zakonu, na nekoliko dana zamrzao funkciju, potpisao ugovor za vozača saniteta na neodređeno, pa odmah nakon toga zamrzao to radno mesto i ponovo se vratio u fotelju predsednika Skupštine. Čitava “rokada” je urađena za samo 2 dana, od petka do nedelje.

 

Sumnjiva i legalnost izbora direktorke Doma zdravlja

Dr Zoricu Momčilović je sredinom marta odbornička većina izabrala za direktorku Doma zdravlja na predlog Upravnog odbora.

Ipak, zbog toga što je dr Gordana Grujić istovremeno bila član i Upravnog i Nadzornog odbora prokupačkog Doma zdravlja, što po Statutu te ustanove znači da je sama sebe kontrolisala u radu, dovedena je u pitanje i legalnost izbora direktorke Doma zdravlja dr Zorice Momčilović.

Prokupačke demokrate su zbog toga podnele zahtev Inspekciji rada da utvrde nepravilnosti i ponište konkurs, međutim, Inspekcija se kasnije oglasila nenadležnom, pa je odluka većine odbornika u lokalnom parlamentu ostala do danas.

Autor:  Južne vesti, Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Komentari  

+6 #1 neko 17-12-2018 18:34
jadni svi mi od njih,,,necete jos dugo !bruka za grad i za lopovsku sns
Odgovori
+5 #2 BOT 17-12-2018 18:43
SAMO JAKO!!! BAHATO!
Odgovori
+5 #3 Napredna Srbija 17-12-2018 20:14
A nasu decu teraju u Leoni i Biz link, a oni i njihova se zaposljavaju u drzavne firme. Bruke i sramote grada. Fuj. Zivim za dan kada cete svi na ulicu, gde vam je mesto jer ste odatle i dosli. Nepimenjakovici, od prvog do poslednjeg
Odgovori
+5 #4 ABC 17-12-2018 21:48
Napredna direktorka, slepo slusa komande i pravi prekrsaje. SRAMOTA
Odgovori
+7 #5 Đeki 18-12-2018 09:37
Ova "direktorka" je tipičan primer onih koje stranka postavi na određenu funkciju kao njihove operativce. Ona je po direktivi primila dotične u stalan radni odnos a da pritom nije vodila računa o zakonu pa ispada da je odluku donela na principu ličnog "sviđaš mi se, ne sviđaš mi se".
Odgovori
+3 #6 Milisav 18-12-2018 13:28
SMRADOVI.
Odgovori
+3 #7 Komša 18-12-2018 21:36
Mali Lazić pre završio fakultet no srednju školu,ovo je nečuveno,svi Lazići zapošljeni ili u bolnicu ili u Dom zdravlja,a mi da idemo u Nemaćku ili u Leoni.Barabe jedne.
Odgovori
+1 #8 Ja 19-12-2018 23:57
Nemojte da pricate gluposti kad ne znate neke stvari. Sasa A. je i ranije radio par godina u Domu zdravlja na mestu pravnika gde se pokazao kao odlican poznavalac svog posla za razliku od pravnika koji je tu radio godinama i stekao penziju a cinio samo stetu domu zdravlja i to svi znaju. Ko ga iole poznaje moze da potvrdi da je prvenstveno izuzetno dobro i kulturno dete a zatim i da je strucan i posvecen svom poslu i zasluzio je to mesto.
Odgovori
0 #9 marija 26-12-2018 00:46
Sasa A. je kvalitetan jedan momak, reči će svako ko ga je video više od dva puta i pričao sa njim. Ali šteta--- Obrazovan, a trpeo je svakakve uvrede i poniženja, na radnom mestu u opštini samo se bavio politikom i visio jadnik na mobilni i prenosio sve, snimao, slikao, svaki detalj referisao--- gorima od sebe--- kako mu se sve šef drao, vređao ga--- usta imao, jezik i svoj stav ne. Zaslužio je ovo radno mesto! Nek mu je srećno!
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display