utorak, 11. decembar 2018.  12:20h
Pročitano 2648 puta

Kulturno-obrazovni centar napušta nedavno renoviranu zgradu, useljava se SNS?

Iako je zgrada u kojoj je Kulturno-obrazovni centar u Prokuplju trenutno smešten nedavno kompletno renovirana, direktorka ove ustanove, uprkos tvrdnjama gradonačelnika da se samo razmatra zahtev, kaže za Južne vesti da je proces preseljenja u zgradu Doma kulture već započet.

Tek renovirana zgrada KOC Tek renovirana zgrada KOC ljubiša mitić

Direktorka Ljiljana Krasić, osim što nije rekla šta je razlog preseljenja, nije mogla da odgovori ni šta će biti sa zgradom koja je pre samo nekoliko meseci potpuno renovirana, spolja i iznutra.

U kratkom telefonskom razgovoru Krasićeva je najpre rekla da nema vremena, zatim da sačekamo sa izjavom jer je u gužvi, ali je na kraju potvrdila informaciju o preseljenju, iznoseći i pojedine detalje.

Tačno je da će deo rukovodeće službe i radnici biti preseljeni u zgradu Doma kulture, ali o razlozima ću moći da kažem tek nakon što se preselimo, jer sam sada u velikom poslu. Od 5 radnika na neodređeno i jednog na određeno, sele se 4, dok će 2 radnika i dalje ostati na postojećoj lokaciji – kratko je rekla Krasićeva.

I dok je direktorka i sama potvrdila da je sa svojim radnicima uveliko u procesu preseljenja, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović tvrdi da, sem zahteva, još nema nikakve odluke o izmeštanju radnika.

Tačno je da je stigao zahtev Kulturno-obrazovnog centra za preseljenje u prostorije Doma kulture. Zahtev još nije obrađivan, tako da u ovom trenutku ne mogu da kažem kako će biti rešen – odgovorio je u SMS poruci Simonović.

Ono što može da se čuje u Prokuplju ovih dana je da je zgradu KOC-a odavno "kaparisao“ lokalni SNS za svoje prostorije, a ovu nezvaničnu informaciju Južnim vestima niko zasad nije ni potvrdio, ali ni demantovao.

Funkcioner SNS-a i direktor "Apoteke Prokuplje" Zlatan Miljković nije odgovarao na pozive i poruke novinara.

Inače, zgrada Kulturno-obrazovnog centra u prethodnih godinu dana je potpuno renovirana, od krova do spoljne fasade, unutrašnjih prostorija, dvorišta, pa do ograde.

KOC se do 2015. godine zvao Radnički univerzitet i do tada je bila samofinansirajuća ustanova koja se izdržavala od školarine za razne kurseve koji su se u njoj izvodili. Od 2015. Radnički univerzitet dobija novo ime, a kao Kulturno-obrazovni centar prelazi na teret lokalnog budžeta i finansira se i novcem Prokupčana.

Autor:  Južne vesti, Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display