petak, 5. oktobar 2018.  08:43h
Pročitano 2035 puta

Promene u Opštinskom veću opštine Prokuplje

Nakon ostavki, kako je obrazloženo "iz ličnih razloga" Radoslava Mihajlovića i Vladimira Pešića, skupštinska većina u Prokuplju je, na predlog SNS-a, izabrala nove većnike Draganu Mitrović iz Niša i Žarka Koprivicu iz Prokuplja.

Dragana Mitrović, prva s leva i Žarko Koprivica, treći sa leve strane Dragana Mitrović, prva s leva i Žarko Koprivica, treći sa leve strane ljubiša mitić

U oskudnoj biografiji koja je pročitana na samoj sednici tokom izbora novih većnika, kaže se da je Mitrovićeva radila u niškim Narodnim novinama, dok je Koprivica prethodnih nešto više od godinu dana bio direktor Poljoprivredne stručne službe u Prokuplju.

Predsednik Opštine Aleksandar Simonović nije želeo da obrazloži kriterijume koji su kandidovali nove većnike za jednu od najodgovornijih funkcija, kao ni koje resore će oni pokrivati.

On je u SMS poruci napisao da ne može da komentariše "jer je na sastancima u Beogradu" i već 3 dana ne želi da pošalje biografije, niti odgovori kako je izabrao baš te većnike.

S obzirom da je sada već bivši većnik Mihajlović bio zadužen za resor Informisanja, pretpostavka je da će Mitrovićeva naslediti njega, a da će Koprivica biti zadužen za privredu.

Inače, nova većnica Dragana Mitrović koja je prokupačkoj široj javnosti potpuno nepoznata, rođena je u Studencu u opštini Žitorađa, a živi u Nišu, gde je i radila u novinarstvu.

Saznajemo da je u prethodnom periodu uređivala i dva prokupačka portala bliska lokalnom SNS-u, od toga i portal lokalne privatne televizije, a tokom prethodnih godina pisala je vesti iz Žitorađe i za jedan kuršumlijski portal.

Što se tiče Koprivice, pre mesta direktora u Poljoprivrednoj stručnoj službi, radio je u prokupačkom Okružnom zatvoru odakle je pr nekoliko godina otpušten.

Kako saznajemo "ostavka iz ličnih razloga" jednog od, sada već bivših većnika, usledila je nakon što je svoju suprugu zaposlio u JKP "Hammeum", pa će o tome portala ProkupljeMOJKraj nešto više pisati nakon prikupljanja svih informacija.

Uzgred, ovo nije prvi većnik, a ni funkcioner koji je "udomio" svoju suprugu ili užeg člana porodice na "državno jasle", ali lokalna vlast ne želi da dostavi imena zaposlenih bilo na određeno ili neodređeno koje su zaposlili od početka 2018. godine, o čemu je obavešten i poverenik za Informacije od javnog značaja.

Autor:  Južne vesti, Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(8 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi