ponedeljak, 27. avgust 2018.  14:24h
Pročitano 2643 puta

Uz javnu funkciju, predsednik Skupštine Dejan Lazić obezbedio i radno mesto vozača u bolnici

Koristeći „rupe u zakonu“ a na osnovu Rešenja i odluka raznih komisija, Dejan Lazić je kao predsednik Skupštine opštine Prokuplje uspeo da za samo nekoliko dana obezbedi sebi radno mesto vozača u prokupačkoj bolnici „dr Aleksa Savić“ i to tako što je najpre zamrzo mesto predsednika skupštine sa punim i prešao na 30 odsto radnog vremena, zatim potpisao ugovor na neodređeno u bolnici kao vozač sanitetskog vozila, pa nakon samo 2 radna dana, od petka do ponedeljka, zamrzo to mesto i ponovo se vratio na mesto lokalnog funkcionera i prvog čoveka Skupštine.

Sednica SO Prokuplje Sednica SO Prokuplje foto: arhiva lj.m.

Time je Lazić obezbedio sebi odstupnicu nakon što nekada bude smenjen sa mesta prvog čoveka Skupštine, jer je pre toga radio kao „serviser klima uređaja“ i nije imao „uhlebljenje na državno jasle“.

Dejan Lazic

Dejan Lazić je formalno ispoštovao zakonsku proceduru, bar po mišljenju Agencije za borbu protiv korupcije.

Čitanjem Rešenja SO Prokuplje od 02.06. i Rešenja Komisije za Kadrovska i administrativna pitanja od 29.05. kao i Ugovora od 31.05. utvrđeno je da je Dejan Lazić izabran za predsednika Skupštine opštine 02.06.2016. godine  i da je tu funkciju vršio na stalnom radu, zaključno sa 31.05. ove godine. Nakon toga je javnu funkciju obavljao sa 30 odsto radnog vremena – kaže se izmeću ostalog u mišljenju Agencije.

Oni dalje navode da je Rešenjem prokupačke bolnice Lazić zaposlen 01.06. na poslovima „vozača sanitetskog vozila u bolničkim ustanovama u Odseku bolničko sanitetskog transporta, Odeljenje za prijem i zbrinjavanje hitnih stanja u bolnici", te da mu već od 4.6. miruje radni odnos zbog obavljanja funkcije predsednika Skupštine opštine.

Nakon toga rešenjem od 18.06. Dejan Lazić funkciju predsednika Skupštine opštine ponovo vrši na stalnom radu i sa punim radnim vremenom – dodaju u Agenciji.

S obzirom na činjenicu da Lazić nije istovremeno vršio funkciju predsednika Skupštine na stalnom radu i obavljao posao u bolnici, ocenjeno je da nije postupio suprotno odredbama zakona o Agenciji.

misljenje Agencije portal

O njegovom moralnom postupku kao i činjenici i mogućnosti da je kao lokalni funkcioner mogao da "izvrši pritisak" na poslodavca kako bi baš on dobio posao od sedam kandidata koja su konkurisala za to radno mesto, ni jedna od nadležnih institucija pa ni Agencija nije želela da se bavi.

"Zamrznut" i probni rad

Nejasno je i kako će Lazić ispoštovati probni rad od 3 meseca, koji stoji u Ugovoro koji je potpisao u bolnici kao šofer.

On je primljen po zakonu i na osnovu konkursa koji je bolnica raspisala sredinom aprila ove godine. Lazić je ispunjavao i više od onoga što se traži u konkursu jer ima i C kategoriju, iako je bila dovoljna dozvola za B. Nakon prijema, on je po zakonu tražio da zamrzne mesto zbog javne funkcije koju obavlja. Probni rad od 3 meseca iz Ugovora mu je takođe zamrznut, tako da će ponovo teći nakon što odmrzne mesto i počne da radi sa punim radnim vremenom u bolnici – rekla je direktorka bolnice Snježana Arsić.

Sam predsednik skupštine i budući vozač saniteta Dejan Lazić nije se javljao na telefon niti odgovarao na poruke, kako bi izneo svoj komentar na čitav slučaj.

Autor:  Ljubiša Mitić, Južne vesti
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Komentari  

+9 #21 Stana 28-08-2018 11:22
Tako nam i treba, bravo za sve vas ljigave postenjacine, veliko bravo!
Uvek je bilo, dok ima ovaca, bice i vune.
Samo, ne znam gde ce vam dusa, jer nicija nije gorela do zore, NICIJA!
Odgovori
+13 #22 KOSOVSKA 28-08-2018 11:30
OPET SE PITAM, JER POCEO DA LEZI APSU POSTENI CALE NAJPOSTENIJEG I NAJUTICAJNIJEG DOKTORA KOJI NE MOZE DECU DA ISHRANI JER JE KUPIO DVA STANA U BEOGRADU I NOVOG DZIPA?
A OVO ZA LAZU NIJE NISTA NOVO, KAD MOZE MICKA SA 70 GODINA DA VODI KULTURU, JEDINICA U MAJKE PROSVETU I SPORT, GEOGRAFICAR OKRUG, DOZIVOTNI VECNIK VLADIN FICOLINO SVE I SVASTA, ONDA STVARNO NIJE NISTA CUDNO DA SE OVAJ ZAMRZAVA I ODMRZAVA NA PO PAR DANA!
Odgovori
+12 #23 Maja 28-08-2018 11:47
Ljudi, ipak je nasem Lazi primarna delatnost duboko zamrzavanje i hladjenje, i on to odlicno radi, zar ne?
Evo, da li se covek zamrzao na par dana, ohladio i nestao iz Zute kuce?
JESTE!!!
Proslo par dana, tzv. VIKENDSKA RUPA, kad ono, svez Laza, ko iz zamrzivaca izvadjen ponovo osvanuo u Zutoj kuci!!!
SVE PO PRAVU I PRAVDI IZ UDZBENIKA LEKINOG PRAVNOG FAKULTETA CIJI JE I NAS LAZA BIO POLAZNIK!
Nego, ovo je i dobro, cekajte da vidite kad nas laza izvadi i fakultetsku diplomu koja je sada priznata, pa postane, recimo, nacelnik opstih poslova Bolnice!?!
ZIVI BILI PA VIDELI, A DO TADA, PROKUPCANI MOJI GLADNI, SIROMASNI, UCENJENI, UPLASENI, RAZOCARANI, IZIGRANI, IZLAGANI I BEDNI, GLASAJTE, SAMO GLASAJTE, IMATE I ZA KOGA, JER SVI SU ONI ISTI KAO NAS LAZA!
Odgovori
+10 #24 daca 28-08-2018 12:32
Nepismeni Lazići vode skupštinu, jedan badža, drugi mali prcko, tata mu platio mersto, baba Mica nepismena a još obučena kao strašilo, Zekin kadar izlazi iz dupeta Laketićevog po potrebi, da sa rekla- kazala zamuti situaciju, trenira dupe svoje kad ode u ćorku onako feminiziran jedva ga čekaju robijaši kao da im je došla podebela prostitutka. On je doduše naučio da se prostituiše zajedno sa partijskom drugaricom dok su bili još mladi socijalisti. Prostitutke dovode i za sekretarice pa tako pojedine krenu od apoteke a završe kod predsednika opštine, dobro se pokazala. A onaj dugački što je od oca naučen da krade, a on će svoju decu, pa će da dodje vreme kad će porodično u ćorku sa badžom, badžinom kumom, pederom desnom rukom iz bunkera, njegovom drugaricom, biće im tad veselo. Nek povedu Djurdjiju da piše njihove ispovesti
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display