ponedeljak, 27. avgust 2018.  14:24h
Pročitano 3393 puta

Uz javnu funkciju, predsednik Skupštine Dejan Lazić obezbedio i radno mesto vozača u bolnici

Koristeći „rupe u zakonu“ a na osnovu Rešenja i odluka raznih komisija, Dejan Lazić je kao predsednik Skupštine opštine Prokuplje uspeo da za samo nekoliko dana obezbedi sebi radno mesto vozača u prokupačkoj bolnici „dr Aleksa Savić“ i to tako što je najpre zamrzo mesto predsednika skupštine sa punim i prešao na 30 odsto radnog vremena, zatim potpisao ugovor na neodređeno u bolnici kao vozač sanitetskog vozila, pa nakon samo 2 radna dana, od petka do ponedeljka, zamrzo to mesto i ponovo se vratio na mesto lokalnog funkcionera i prvog čoveka Skupštine.

Sednica SO Prokuplje Sednica SO Prokuplje foto: arhiva lj.m.

Time je Lazić obezbedio sebi odstupnicu nakon što nekada bude smenjen sa mesta prvog čoveka Skupštine, jer je pre toga radio kao „serviser klima uređaja“ i nije imao „uhlebljenje na državno jasle“.

Dejan Lazic

Dejan Lazić je formalno ispoštovao zakonsku proceduru, bar po mišljenju Agencije za borbu protiv korupcije.

Čitanjem Rešenja SO Prokuplje od 02.06. i Rešenja Komisije za Kadrovska i administrativna pitanja od 29.05. kao i Ugovora od 31.05. utvrđeno je da je Dejan Lazić izabran za predsednika Skupštine opštine 02.06.2016. godine  i da je tu funkciju vršio na stalnom radu, zaključno sa 31.05. ove godine. Nakon toga je javnu funkciju obavljao sa 30 odsto radnog vremena – kaže se izmeću ostalog u mišljenju Agencije.

Oni dalje navode da je Rešenjem prokupačke bolnice Lazić zaposlen 01.06. na poslovima „vozača sanitetskog vozila u bolničkim ustanovama u Odseku bolničko sanitetskog transporta, Odeljenje za prijem i zbrinjavanje hitnih stanja u bolnici", te da mu već od 4.6. miruje radni odnos zbog obavljanja funkcije predsednika Skupštine opštine.

Nakon toga rešenjem od 18.06. Dejan Lazić funkciju predsednika Skupštine opštine ponovo vrši na stalnom radu i sa punim radnim vremenom – dodaju u Agenciji.

S obzirom na činjenicu da Lazić nije istovremeno vršio funkciju predsednika Skupštine na stalnom radu i obavljao posao u bolnici, ocenjeno je da nije postupio suprotno odredbama zakona o Agenciji.

misljenje Agencije portal

O njegovom moralnom postupku kao i činjenici i mogućnosti da je kao lokalni funkcioner mogao da "izvrši pritisak" na poslodavca kako bi baš on dobio posao od sedam kandidata koja su konkurisala za to radno mesto, ni jedna od nadležnih institucija pa ni Agencija nije želela da se bavi.

"Zamrznut" i probni rad

Nejasno je i kako će Lazić ispoštovati probni rad od 3 meseca, koji stoji u Ugovoro koji je potpisao u bolnici kao šofer.

On je primljen po zakonu i na osnovu konkursa koji je bolnica raspisala sredinom aprila ove godine. Lazić je ispunjavao i više od onoga što se traži u konkursu jer ima i C kategoriju, iako je bila dovoljna dozvola za B. Nakon prijema, on je po zakonu tražio da zamrzne mesto zbog javne funkcije koju obavlja. Probni rad od 3 meseca iz Ugovora mu je takođe zamrznut, tako da će ponovo teći nakon što odmrzne mesto i počne da radi sa punim radnim vremenom u bolnici – rekla je direktorka bolnice Snježana Arsić.

Sam predsednik skupštine i budući vozač saniteta Dejan Lazić nije se javljao na telefon niti odgovarao na poruke, kako bi izneo svoj komentar na čitav slučaj.

Autor:  Ljubiša Mitić, Južne vesti
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi