ponedeljak, 11. jun 2018.  19:23h
Pročitano 3802 puta

Jednočasovna blokada na ulazu u Prokuplje, sutra novo okupljanje

U nešto manjem broju od petka, ali ipak dovoljno Prokupčani su i večeras na sat vremena blokirali glavnu prokupačku ulicu Vuka Stefanovića Karadžića kod semafora na ulazu u Prokuplje iz pravca Niša.

Večerašnja blokada glavne ulice u Prokuplju Večerašnja blokada glavne ulice u Prokuplju ljubiša mitić

Ubrzo se napravila kolona iz pravca Prokuplja, dok je sa suprotne strane iz pravca Niša, alternativnim pravcem policija preusmeravala saobraćaj tako da iz tog pravca nije bilo velike gužve.

Večerašnje okupljanje umalo nije obeležio incident, kada je kako su rekli okupljeni građani policajac u civilu koji se nalazio u privatnom vozilu, umalo udario biciklistu koji se nalazio na ulici, pokušavajući da prođe pored okupljenih građana koji su blokirali saobraćaj.

blokada momci

Vrlo brzo su priskočili i ostali okupljeni, počeo je verbalni sukob, ali su se na sreću strasti smirile tako da je sve završeno bez ozbiljnijih incidenata.

Za razliku od predhodne blokade kada je tek po neki policajac koliko toliko regulisao saobraćaj, tokom današnjeg okupljanja bilo je primetno veći broj uniformisanih policajaca, kao i onih u civilu a najmanje jedan je slikao okupljene i vozila koja su učestvovala u blokadi.

blokada zene

Posle tačno sat vremena, u 18 časova uz zvuke sirene okupljeni su se razišli a novo okupljanje je zakazano za sutra na istom mestu i u isto vreme od 17 časova, kada se najavljuje i dolazak nezadovoljnih višnjara koji su praktično ucenjeni otkupnom cenom koja ne podmiruje ni osnovne troškove proizvodnje od 35 dinara za kilogram, od toga 20 ide beračima.

Blokada saobraćaja zbog visokih cena goriva u gradovima širom Srbije počela je u petak i to tako što se saobraćaj obustavlja na sat vremena gašenjem automobila.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display