petak, 8. jun 2018.  13:03h
Pročitano 1752 puta

Ako vam je dobro, ništa! Pozivaju se Prokupčani na protest protiv poskupljenja goriva

Na društvenim mrežama i deljenjem flajera, Prokupčani se pozivaju da se pridruže akciji koja se organizuje u čitavoj Srbiji protiv poskupljenja goriva, koja je zakazana za večeras od 17:00 časova. Građani se spontano organizuju putem društvenih mreža, a okupljanje je zakazano u centru grada u 16:40 odakle će kolona krenuti ka ulazu u Prokuplje iz pravca Niša, kod semafora u blizini škole 9. oktobar.

Flajer, protest u Prokuplju Flajer, protest u Prokuplju

Zahtevi su identični kao i na protestima koji su najavljeni u gradovima širom Srbije, da se cena goriva smanji na 110 dinara za dizel i 120 za bezolovni benzin, da se drugačije obračunava cena goriva i da plin ne bude skuplji od polovine cene bezolovnog benzina.

Osim vozača, na ovaj protest su dobrodošli svi građani pa i pešaci. Danas je dan kada svi moramo ugasiti svoje računare i društvene mreže i sa virtualni preći na konkretni otpor. Vreme je da pokažemo da nismo krpe, kojima će upravljati nekolicina ljudi – kaže se u jednoj od objava na društvenim mrežama.

Na lecima koji se dele širom grada, kaže se između ostalog da će se protesti nastaviti svakog dana u isto vreme, a ima predloga i da okupljeni ne prekidaju protest do se njihovi zahtevi ne ispune.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Komentari  

+2 #1 Snezana Ilic 08-06-2018 13:26
To je to..." sloga biće poraz vragu"...
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display