ponedeljak, 21. maj 2018.  10:20h
Pročitano 1674 puta

Studenti iz Alabame posetili Visoku poslovnu školu strukovnih studija u Blacu

U cilju saradnje poput razmene studenata i sprovođenja zajedničkih programa, Visoku poslovnu školu strukovnih studija  u Blacu, posetili su profesori ali i 8 studenta sa univerziteta u Alabami, SAD.

Poseta studenata iz Alabane, SAD Poseta studenata iz Alabane, SAD foto: privatna arhiva

Prema rečima nadležnih u ovoj visokoškolskoj ustanovi, pored veoma intenzivne saradnje sa univerzitetima iz Evrope, Nemačka, Engleska, Grčka, Bugarska, uspeli su da ostvare i saradnju sa Univerzitetom u Alabami, što će u narednom periodu još više unaprediti rad i kredibilitet ove ustanove.

Škola ove godine slavi 60. godina postojanja, tako da ova poseta, kao i budući sporazumi o međunarodnoj razmeni studenata i zajedničkim programima sa Univerzitetom u Alabami, svrstati školu i diplomu ove škole u rang  sa najkvalitetnijim ustanovama i dipolomama u svetu. Planirani sporazumi o zajedničkom istraživanju, usavršavanju kadrova i studenata i i širenje multikulturalne saradnje predstavljaju najveći značaj ove posete – istakao je pomoćnik direktora dr Bojan Kocić.

On podseća da Visoka poslovna škola strukovnih studija u Blacu, već duži niz godina organizuje dvosmerne posete studenata, tako da se odlazak studenata iz Blaca za SAD očekuje u oktobru, dok se odlazak u Nemačku očekuje u martu 2019. godine.

poseta studenata 22

Važnom sastanku sa gostima iz SAD je pored direktora dr Ljubiše Milačića, prisustvovao i pomoćnika direktora dr Bojana Kocića, kordinatora za međunarodnu saradnju dr Marije Boranijašević i drugi profesori, ali i studenti iz Blaca.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi