sreda, 16. maj 2018.  12:16h
Pročitano 949 puta

Predavanja o bezbednosti dece na internetu

Koje sve opasnosti vrebaju decu na internetu i društvenim mrežama, kolika je verovatnoća da i sama postanu žrtve, kako preduprediti takve situacije i kako izbeći zamke u kako kažu „digitalnoj džungli“, samo su neke od tema koje su mogli čuti roditelji dece Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju, a o kojima su pričali predstavnici Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece pri Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacija.

Predavanja o bezbednosti dece a internetu Predavanja o bezbednosti dece a internetu ljubiša mitić

Kako su istakli, centar se bavi edukacijom, savetovanjem i prevencijom ali i prijemu prijava, a povezani su sa nadležnim institucijama poput policije, ministarstvima za socijalni rad, prosvete i dr.

Želimo da podignemo svest roditelja i dece o opasnostima ali i dobrim stranama interneta. Dobro je da deca koriste internet, ali trebamo da znamo i da im pomognemo da shvate šta je dobro a šta loše, koje su opasnosti i kako se izboriti sa njima – rekla je Ivana Milošević, jedan od predavača.

Nacionalni kontakt centra za bezbednost dece je osnovan pre nešto više od godinu dana pri nadležnom ministarstvu i prema dostupnim podacima do sada su primili oko 900 prijava od čega je oko 50 prosleđeno policiji jer je bilo elemenata krivičnog dela.

Inače, škola Osnovna škola "Ratko Pavlović Ćićko" je jedina za sada škola u Topličkom okrugu koja je organizovala ovakvu vrstu predavanja, a iz Nacionalnog centra kažu da su do sada obišli 60-etak škola širom Srbije.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi

  • 1
  • 2