utorak, 15. maj 2018.  16:23h
Pročitano 3717 puta

Tehnička škola u Prokuplju otvorila vrata za buduće učenike

U danu kada se obeležava dan škole, Tehnička škola „15. maj“ u Prokuplju otvorila je vrata učenicima osnovnih škola u ovom gradu, kako bi im prezentovala plan i program za predstojeću školsku 2018./2019. godinu, kao i smerove za koje budući sredjoškolci mogu konkurisati.

Učenici osnovnih škola ispred Tehničke škole 15.maj Učenici osnovnih škola ispred Tehničke škole 15.maj ljubiša mitić

Direktorka škole Biljana Milenković kaže da je ovo postala tradicionalna manifestacija koju škola organizuje na svoj dan, a želja je da se učenicima završnog razreda osnovnih škola pokažu ne samo radne prostorije i kabineti za nastavu, već i da se na licu mesta upoznaju sa obrazovnim profilima koji su im na raspolaganju.

Pored prezentacije stručnih predmeta, osmaci su se upoznali i sa opšteobrazovnim profilima  i zanimljivim i praktičnim saznanjima koja se stiču kroz zanimljive oglede i vežbe – rekla je direktorka Milenković.

direktorka tehnicke skole

Ona dodaje da Tehnička škola u Prokuplju svojim đacima nudi znanje i stručnu osposobljenost koju kasnije mogu da primene u realnom životu, a ove godine upisaće šest odeljenja u četiri obrazovna profila.

Na smeru elektrotehnike upisaćemo dva odeljenja po 30 učenika i to trogodišnji smer Elektroinstaler i elektromehaničar za termičke i rashladne uređaje i četvorogodišnji Elektrotehničar računara. Na mašinstvu ćemo takođe imati dva odeljenja oba sa četvrtim stepenom, Mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje i Mašinski tehničar motornih vozila, saobraćajni smer će imati trogodišnji stepen Vozač motornih vozila i tekstilni smer Modni krojač treći stepen – ističe direktorka Milenković.

Inače, po planu i programu predstojeće školske godine ukupno je planiran upis 180 učenika u prvom razredu, a škola u sva četiri razreda ima oko 700 đaka.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display