utorak, 15. maj 2018.  15:59h
Pročitano 1264 puta

Prokupački srednjoškolci među najboljima na Književnoj olimpijadi u Karlovcima

Prva tri mesta, jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju osvojili su učenici srednjih škola u Prokuplju, koji su učestvovali na Republičkom takmičenju iz književnosti, na Književnoj olimpijadi koja je održana u Sremskim Karlovcima.

Nagradjeni učenici sa profesorkom Marijom Todorović Nagradjeni učenici sa profesorkom Marijom Todorović foto: privatna arhiva

Najsjajnije odličje oko vrata stavila je Ana Vilimonović, učenica trećeg razreda Medicinske škole koja je se sa 20 poena osvojila prvo mesto, Mihajlo Marjanović, učenik prvog  i Marija Mitrović učenica drugog razreda Gimnazije, su se sa 19 poena plasirali na drugo mesto, dok je učenica prvog razreda Gimnazije Marija Lakićević sa 18 poena osvojila treće mesto.

Test je bio prilično težak, pa se plasirao manji broj učenika u odnosu na prethodne godine, ali se trud isplatio. Najlepši deo takmičenja je, naravno, svečana dodela priznanja učenicima na kojoj je bilo i suza radosnica i koja dugo ostaje u sećanju đaka kao lepa uspomena na jedan period rada i napora koji se na kraju ipak isplatio. Diplome i zahvalnice uručivali su kao i svake godine predsednik Društva za srpski jezik i književnost Zona Mrkalj, prof. Boško Suvajdžić o ostali organizatori takmičenja – ističe profesor srpskog jezika u prokupačkoj Gimnaziji, Marija Todorović.

Ana Vilimonovic sa profesorkom Svetlanom Dojcinovic

Ona je sa koleginicama Svetlanom Dojčinović i Biljanom Radmanović zadovoljna uspehom i naglašava da su postignuti rezultati na prestižnom takmičenju veliki uspeh učenika koji su dostojno predstavili svoje škole i grad.

Plasman na republičkom takmičenju je kruna našeg rada sa učenicima koji traje cele školske godine. Da bi stigli do republičkog nivoa, učenici moraju proći opštinski i okružni nivo što nije nimalo lako ni za učenike ni za nastavnike koji sa njima rade cele školske godine – dodaje Todorović.

Podseća da ih već za desetak dana očekuje Republičko takmičenje iz Srpskog jezika i jezičke kulture u Tršiću, gde će prokupačke srednjoškolce predstavljati učenica Gimnazije Sara Radosavljević.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi

  • 1
  • 2