sreda, 28. mart 2018.  11:53h
Pročitano 6587 puta

Protiv Mitića nije pokrenut postupak, ali jeste protiv osumnjičenih narko dilera

Tragom informacije koju je pre nekoliko dana objavio jedan prokupački portal koji za sebe tvrdi da je „najčitaniji u Prokuplju“, u tekstu sa naslovom „Mitića terete za teške pronevere“, i navode smišljene od zlonamernih centara moći u gradu a koji se kriju iza tog portala, proverili smo na jedinom mogućem mestu po zakonima Srbije, u Osnovnom i Višem javnom tužilaštvu u Prokuplju.

Sud u Prokuplju Sud u Prokuplju ljubiša mitić

Zarad šire javnosti, protiv Mitića nije pokrenuta istraga niti je pokrenut krivični postupak, a podatke iznete u tekstu koje je sastavljen u podrumu neke zgrade, vlasnik portala će morati da dokazuje na sudu.

uverenje ljm

Svi navodi koji su izneti u tekstu su "spisak lepih želja bivšeg direktora Tv Mostnet" po instrukcijama „fantomskog  poslodavca“ o čemu će nešto više biti pisano tokom naredne nedelje nakon prikupljanja svih potrebnih informacija.

Ono što još javnost treba da zna je da je jedini cilj ovakvih dezinformacija i izmišljotina koje se namerno smišljaju iz vrha lokalne Srpske napredne stranke kako bi se obesmislio dugogodišnji rad novinara Mitića, jer njihova sujeta ne može da podnese činjenicu da se svojim tekstovima drznuo da kritički sagledava pojedine činjenice i odluke za koje smatra da nisu u korist građana Prokuplja, a koje u svom radu dozvoljava sebi lokalna vlast.

Mnogo je primera o tome, a svaki iole upućeni građanin zna o čemu se radi.

Ko je novinar i vlasnik "istraživačkog portala"?

Ono što javnost treba da zna je i ko zvanično stoji iza „najčitanijeg portala“ jer tekst nije potpisan imenom i prezimenom.

Tu informaciju s obzirom da nismo „nivo istraživača kao cenjeni kolega“, još uvek ne želimo da objavimo, ali za početak ćemo podsetiti na vest sa portala Prokuplje.MOJKraj od 16. 10. 2015. godine, a koja je objavljena i u drugim medijima na osnovu policijskog saopštenja.

U tekstu pod naslovom „U stanu držao oružje, drogu, municiju“, sumnja se da je izvesni D. Đ. iz Prokuplja počinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tada je policija kako je napisano u saopštenju, pretresom stana i drugih prostorija, kod osumnjičenog pronašla “pistolj olovku”, 14 metaka, jednu praznu čauru i 18,88 grama materije nalik na opojnu drogu hašiš.

Želeći da proverimo informaciju dokle se stiglo sa tim slučajem, tokom jučerašnjeg dana smo uputili zahtev Višem i Osnovnom javnom tužilaštvu da nam dostave podatke.

Iz Višeg javnog tužilaštva su već tokom dana odgovorili, da se obratimo Osnovnom, te da je tamo u toku krivični postupak.

Poštovani, obaveštavamo Vas u vezi Vašeg zahteva od 27. 03. 2018.god. za pristup infirmacijama od javnog značaja, da je za sva potrebna obaveštenja potrebno da se obratite Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju iz  razloga što je u toku krivični postupak pred istim tužilaštvom t.j. Osnovnim sudom u Prokuplju, po optužnom predlogu OJT u Prokuplju zbog krivičnog dela iz čl.246 A st.1 KZ i čl.348 st.2 u vezi st.1 KZ – kaže se u dopisu Višeg javnog tužilaštva.

Ime i prezime “novinara istraživača” i vlasnika portal objavićemo nakon što dobijemo podatke iz Osnovnog javnog tužilaštva, ali je za oba krivična dela za koje se sumnjiči predviđena kazna zatvora.

.zahtev djurdjija 1

Simptomatična je i činjenica kako je “kolega” neko vreme bio angažovan u “Poljoprivredno stručnoj službi”, pa ćemo i o tome pisati nakon što dobijemo tražene informacije od PSS, a gde se traži odgovor da li je prilikom angažovanja kandidat između ostalog podneo i uverenje da se ne vodi krivični postupak, što je uslov prilikom konkursa u javnim i državnim službama.

U svakom slučaju, na osnovu svog novinarskog rada i iskustva koji dotični kolega ima, lično ću ga predložiti za dobitnika “Svetosavske povelje”, jer je to bez svake sumnje i zaslužio svojim dugogodišnjim radom preletanjem iz stranke u stranku i zalaganjem za boljitak društva i građana Prokuplja.

Idemo dalje…

Napisao: 
Ocenite ovaj članak:
(22 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display