utorak, 20. mart 2018.  16:05h
Pročitano 4227 puta

Rešenje konačno, direktor podneo zahtev za ponavljanje postupka

Iako je rešenje Ministartva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja konačno i protiv njega žalba nije dopuštena a po kome se tri od četiri otpuštena radnika i članova sindikata vraćaju na posao do okončanja sudskog spora, direktor Turističko sportske organizacije u Prokuplju Bratislav Lukić podneo je Zahtev za ponavljanje postupka kako tvrdi, u skladu sa zakonom.

Vanja Stojanović, predsednik Nezavisnog sindikata TSO Vanja Stojanović, predsednik Nezavisnog sindikata TSO ljubiša mitić

Komentarišući njegov zahtev, predsednik Nezavisnog sindikata TSO Vanja Stojanović ističe da je više nego očigledno da se želi nastaviti pritisak i tenzije kojima su radnici izloženi.

Ma šta poslodavac radio, neće uspeti da uguši našu sindikalnu borbu i slobodu govora. Zahtevamo da predsednik opštine Aleksandar Simonović stane u zaštitu radnika i sankcioniše direktora Lukića jer je nesposoban da vodi ovu Ustanovu. Takođe, tražićemo i od šefice Inspekcije rada da sankcioniše inspektora Lakićevića jer smatramo da nije odgovorno radio svoj posao, što je na kraju krajeva utvrdila i viša instanca, odnosno ministarstvo – dodao je Stojanović.

On pojašnjava da lokalnim moćnicima nikako ne ide u prilog rešenje ministarstva i odluka da se isterani radnici koji su organizovali zakonski štrajk upozorenja vrate na posao.

Ovim postupkom se vraća vera u nadležne državne organe, ali i pokazuje da lokalni korumpirani moćnici koji jedino zastupaju interes stranke i lični interes, nisu iznad zakona – rekao je Stojanović.

Ističe i da je ovo samo početak borbe za pravdu koja je spora ali dostižna, pa poziva i ostale sindikalce i radnike da se bore za svako radno mesto, a sindikalne organizacije da vrate smisao svog postojanja, odnosno da nedvosmisleno podrže borbu za prava radnika.

Stojanović najavljuje i dalje aktivnosti sindikata, sve u cilju da  skrene pažnju javnosti na predstojeće sudske postupke kako bi se lokalnim pltičarima onemogućilo da vrše pritisk na nezavisno pravosuđe, kao što je to bio slučaj kako kaže Stojanović sa inspektorom Lakićevićem na osnovu čijeg zapisnika su i dobili otkaze.resenje

Direktor TSO Bratislav Lukić nije želeo da komentariše optužbe sindikalaca, ali je potvrdio da je uložio zahtev za ponavljanje postupka.

Moja zakonska obaveza je da štitim interes firme i u skladu sa tim sam zatražio da se ponovo sve preispita jer smatram da je bilo grešaka prilikom predhodnog rešenja – prokomentarisao je Lukić.

Inače, tri od četiri radnika i članova štrajkačkog odbora su pre nekoliko dana rešenjem nadležnog ministarstva za rad vraćeni na posao, ali jedna radnica koja je isterana u paketu sa njima i po istom osnovu još uvek nije dobila rešenje.

Zato je njen advokat uputio dopis ministarstvu u kome će tražiti pojašnjenje zašto i ona do danas nije dobila rešenje o povratku na posao.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(59 glasova)

Komentari  

-8 #31 dip.pravnik 21-03-2018 15:26
Citat лаки:
На сваку одлуку суда имаш право жалбе и као физичко и као правно лице,..без дилеме

Laki, do odluke suda ima jos puno, puno, vode Toplicom da protece. Zato, kad ne razumes ono sto procitas pitaj nekog da ti objasni. Ne moras bas toliko transparentno da pokazujes svoju glupost.
Odgovori
-9 #32 ...je malo nervozan 21-03-2018 17:26
Citat лаки:
На сваку одлуку суда имаш право жалбе и као физичко и као правно лице,..без дилеме

Svakako, samo što u ovom slučaju to nije slučaj pametnice. :lol:
Odgovori
-13 #33 ...je malo nervozan 21-03-2018 17:35
Citat лаки:
Овај Вања се бламира за све паре,..иде на посао као неки шериф уз плеџ музику.Треба да добије отказ само зато што је наредио демонтирање 2008 год система за грејање и монтирање на Белом камену како би он и другари баханисали у топлом.

Bio šerif ili ne može mu se sve!
Odgovori
-22 #34 Sin 21-03-2018 19:49
Ti si najveca greska mali direktore.
Odgovori
-15 #35 Muzika 21-03-2018 19:53
I sutra nas ponovo zvali da sviramo u halu,ali necemo da dodjemo jer posle toga dajemo izjave u policiju.
Odgovori
-14 #36 Konkurencija 21-03-2018 20:00
Al zato mi dolazimo,i sviramo za naseg brata djabe.
Odgovori
-22 #37 Trnavac 21-03-2018 20:02
Citat Muzika:
I sutra nas ponovo zvali da sviramo u halu,ali necemo da dodjemo jer posle toga dajemo izjave u policiju.

Sutra je divan dan Vanji ,pa neka mu je srecan....ziv bio i puno uspeha u daljoj borbi sa bitangama!
Odgovori
-21 #38 bratanica 21-03-2018 22:08
strice Vanja, stvarno ti je sutra divan dan? zelim ti sve najbolje.
Odgovori
-25 #39 JUZNA PRUGA 21-03-2018 22:17
BALE, SADA SE STVARNO PITAM KO JE OVDE LUD? PROBALI SMO SVE I NISMO USPELI. PA NE MOZEMO PROTIV DRZAVE. JAKI SMO. ZNAM. ALI, PLASIM SE DA JE ONA JACA.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display