četvrtak, 15. mart 2018.  08:36h
Pročitano 2391 puta

Ulica u kojoj se obrušila kuća, već 11 dana zatvorena za saobraćaj

Zbog opasnosti od urušavanja susednih kuća, ali i nereagovanja vlasnika koji žive van Prokuplja a kojima je opština naložila da hitno uklone zemlju sa kolovoza, lokalna samouprava je započela izradu elaborata nakon čega će biti angažovan izođača koji će očistiti Kosovsku ulicu u kojoj se pre 11 dana zbog klizišta obrušio deo jedne kuće. Od tada je saobraćaj u prekidu a otežano je i kretanje pešaka jer je sa druge strane vlasnik trgovinskog objekta fizički ogradio prostor ka svojoj radnji.

Tako je jedan od dva pravca izlaza iz Prokuplja ka Kuršumliji i dalje zatvoren za saobraćaj, čime je  kretanje vozila  preusmereno ka Ulici 9. oktobra.

Načelnik Opštinske uprave Nikola Koprivica kaže da se radi o privatnoj svojini, te da su inspekcijske službe odmah naložila vlasnicima srušene kuće da saniraju štetu, ali da se niko od njih za sada nije javio.

Oni žive van Prokuplja i zasad se niko od njih nije javio. Ugrožene su dve kuće sa istim vlasnicima i mi smo već počeli da radimo elaborat, a nakon toga ćemo angažovati izvođača da dovede ulicu u pređašnje stanje – kaže Koprivica.

kosovska222

Napominje i da je veliki rizik i opasnost da se krene sa rasčišćavanjem jer bi mogao da se pokrene dalji odron i obrušavanje.

Naše službe su konstatovale da se mora pažljivo raditi na rasčišćavanju te da se prvo mora uraditi neophodna zaštita i potporni zid koji će sprečiti dalje obrušavanje. S obzirom da se radi o specifičnom terenu, problem nije ni malo jednostavan – ističe Koprivica. 

Inače, nakon obilnih padavina, u Kosovskoj ulici u Prokuplju pre 11 dana je proradilo klizište gde se polovina jedne kuće sa potpornim zidom potpuno obrušila, dok je druga kuća u opasnosti.automobil jos uvek zatrpan

Prava je sreća da niko nije povređen jer je jedan automobil koji je bio parkiran, ostao potpuno zatrpan zemljom, dok je drugi oštećen.

 

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display