sreda, 7. mart 2018.  12:17h
Pročitano 4109 puta

Hitna i vatrogasci pešačili 2 km do pacijenta

Kako bi ukazali neophodnu lekarsku pomoć pacijentu koji je doživeo infrakt, Hitna služba prokupačkog Doma zdravlja doživela je pravu dramu kako bi uz pomoć vatrogasaca, uspela da stigne do udaljenog planinskog sela Mrljak odakle je ranije stigao telefonski poziv.

Selo Mrljak Selo Mrljak foto: privatna arhiva

Sve je počelo juče oko podneva kada je dežurna služba primila poziv, a završilo se u večernjim satima nakon što je pacijent zbrinut i prebačen na odeljenje opšte bolnice „dr Aleksa Savić“.

Zbog izuzetno nepristupačnog terena, odvijala se prava drama u kojoj su pored naše angažovane i dve vatrogasne ekipe sa dva vozila i četiri vatrogasca. Pacijent S. T. je imao infarkt miokarda ,a zbog nepristupačnosti terena nije se moglo ni jednoim vozilom stići do njegove kuće – rekla je portparol Doma zdravlja Violeta Mirković.

Medicinska ekipa je nakon toga uz asistenciju vatrogasaca krenula peške ka kući pacijenta, koja je bila udaljena preko 2 km.vatrogasci2 mk

Kada su konačno stigli, na licu mesta su ukazali prvu pomoć S. T. koji je nakon toga stavljen na nosila i ručno  prebačen do sanitetskog vozila, po  blatnjavom terenu i snegu koji se na pojedinim mestima zadržao.slika mk2

U Hitnoj službi ističu da je najvažnije da je kompletan posao završen uspešno, pacijentu je ukazana medicinska pomoć i uz mnogo muka uspešno je dovežen do prokupačke bolnice gde je zadržan na dalje lečenje, a kako saznajemo njegovo stanje je za sada stabilno.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display