petak, 23. februar 2018.  10:53h
Pročitano 11332 puta

Funkcionerka SNS skoro dve godine primala u isto vreme i platu i penziju

Zbog toga što je od septembra 2012. do maja 2014. godine kao potpredsednik opštine Prokuplje primala punu platu iako je u to vreme bila penzioner, u prokupačkom sudu je u toku postupak protiv Milice Erić, koja je trenutno na funkciji većnice zadužene za kulturu.

Milica Erić, član Opštinskog veća opštine Prokuplje Milica Erić, član Opštinskog veća opštine Prokuplje foto: arhiva lj.m.

Kako saznajemo ona je u tom periodu primila kao opštinski funkcioner nešto više od 1,8 miliona dinara a kao starosni penzioner penziju od 458 hiljada dinara.

Ustanovljeno je da nakon postavljenja na funkciji potpredsednika opštine Prokuplje 2012. godine kada je Srpska napredna stranka preuzela lokalnu vlast, Erićka nije obavestila nadležne službe opštine u vezi svog statusa starosnog penzionera niti je u to vreme dostavila radnu knjižicu, gde su upisani podaci o penziji.

Prema podacima iz suda, većnica je imala koeficijent 7,46 pa je skoro 2. godine primala punu platu bez umanjenja zbog starosne penzije, sve do 26. juna 2014. kada su joj primanja smanjena za iznos penzije, a koeficijent na osnovu nove odluke Kadrovske komisije smanjen na 4.88.

plate lista

Službenici opštine su svoje odluke o visini koeficijenta i plati pravdali time što nisu znali niti imali uvid u radnu knjižicu ili bilo koji dokument da je Milica Erić korisnik starosne penzije, ali i činjenicu da ih ona o tome nije obavestila.

Milica Erić tokom jučerašnjeg i prekjučerašnjeg dana nije odgovorila na sms poruke u kojima smo želeli da objasni kako je došlo do zablude i greške i zašto ona kao korisnik starosne penzije nije obavestila nadležne na vreme već je u dužem vremenskom periodu primala i platu funkcionera i penziju u punom iznosu.

Nejasno je i kako je nastao propust “odgovorne i domaćinske vlasti” kakva je Srpska napredna stranka u Prokuplju da dozvole da pensioner prima zasluženu penziju i uz to i funkcionersku platu, a sve u vreme kada na evidenciji filijale NSZ ima više hiljada nezaposlenih ljudi koji se bez posla bore za golu egzistenciju i preživljavanje. 

Krivična prijava podneta još 2015. godine

Opštinski odbor Demokratske stranke u Prokuplju, podneo je krivičnu prijavu protiv Milice Erić, bivše zamenice predsednika opštine Prokuplje, sada člana Opštinskog veća zbog zloupotrebe službenog položaja. Prijavom su obuhvaćena i odgovorna lica prokupačke opštine, jer su omogućili Erićevoj da u vreme dok je obavljala funkciju zamenika prima punu platu i penziju, a uz to je tada izabrana i kao porotnik u sudu, za šta je takođe primala deo novčane naknade. 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(13 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display