utorak, 6. februar 2018.  14:51h
Pročitano 6866 puta

Zlatan Miljković dva meseca lagao otpuštene radnike TSO da će im pomoći da se vrate na posao

Funkcioner Srpske napredne stranke i direktor prokupačke Apoteke Zlatan Miljković, dva meseca je obmanjivao četiri radnika Turističko sportske organizacije u Prokuplju koji su ranije dobili otkaz, tako što je sve vreme tajno pregovarao sa njima i obećavao im povratak na posao do 15. januara, ali da oni ništa ne „talasaju i ne šire u javnost“.

Otpušteni radnici TSO Otpušteni radnici TSO foto: arhiva

Zbog sumnje da je počinio krivično delo prevare, lažno predstavljanje i obmanjivanje radnika, Vanja Stojanović jedan od otpuštenih radnika je podneo Osnovnom javnom tužilaštvu prijavu protiv Miljkovića.

Kako saznajemo radnici su nakon otkaza tužili TSO, ali je Miljković sredinom decembra prošle godine preko treće osobe zakazao sastanak najpre u jednoj kafani u Nišu, a zatim se sa njima sastajao i u prostorijama gradske Apoteke gde im je obećavao vansudsko poravnanje i povratak na posao, iako niti je imao niti ima bilo kakvu zvaničnu funkciju u TSO.

Miljković je preko treće osobe tražio da se sastanemo i da pokušamo da rešimo problem, jer je tada tvrdio da su radnice dobile nezakonit otkaz. Iako sam bio skeptičan, pristao sam da se nađem sa njim i razgovaram. Sreli smo se u jednoj kafani u Nišu – priča Stojanović, koji je i podneo prijavu.

On ističe da je tokom razgovora Miljković tvrdio da ima odobrenje narodnog poslanika iz Toplice Darka Laketića da vrati žene na posao što pre, a da je na pitanje gde je tu direktor TSO Bratislav Lukić, odgovorio „ko njega pita“.vanja stojanovic ispred suda sa krivicnom prijavom

Imao sam čvrst dogovor da se tri žene koje su otpuštene sa mnom, vrate na posao. Ja nisam bio u priči jer nisam ni želeo da se dogovaram već sam podneo tužbu nadležnom sudu u Prokuplju za nezakonit otkaz. Kako se radi o ženama koje imaju porodice i čija je egzistencija dobijenim otkazom ugrožena, nisam želeo da se i one provlače u sudskim postupcima. Zato je nakon mog sastanka, dogovoren sastanak sa njima, ali ovoga puta u kancelariji Apoteke gde Miljković obavlja funkciju v.d. direktora – ističe Stojanović.

Emina Rnjak koja je sa još dve koleginice dobila otkaz, potvrđuje da je prisustvovala novom sastanku.

Miljković nam je rekao da ne brinemo, da nas on razume te da će dati sve od sebe da se vratimo na posao, ali da čitavu priču ne širimo u javnost kako ne bi imao problema. Tvrdio je da će sve biti završeno do sredine januara i ubedio nas je da ćemo biti vraćene na posao jer smo navodno kolateralna šteta  – ističe Rnjak.

Kaže da su se sumnje javile nakon 15. januara, kada se iz apoteke tražio dodatni rok od nekoliko dana kako bi se navodno završile sve tehničke stvari.

U nekoliko navrata rok je prolongiran na po dva do tri dana. Međutim, kada je u sudu trebalo zakazati ročište na kome bi se vansudskim poravnanjem mi vratile na posao, sve je stopirano – dodaje Rnjak.

Razočarane žene kažu da im sada ne preostaje ništa drugo nego da nastave sudski poces koji su ranije pokrenule, ali naglašavaju da su sve nade bile uprte u obećanje koje im je Miljković dao.

Zbog otkaza, mnoge imaju finansijskih problema jer nadajući se obećanom povratku, nisu ni pokušavale da traže posao, pa su i ono malo ušteđevine koje su imale od ranije potrošile.

Da smo znale da će ovako ispasti, mogle smo odmah da se snalazimo, da radimo bilo šta kako bi prehranile porodicu. Ovako, verujući u obećanja došle smo u gotovo bezizlaznoj situaciji – ističu radnice.

Inače, otpuštanje radnika TSO je usledilo usled podrške sindikata ove organizacije, a nakon otkaza koje su dobile sve čistačicama u okviru sprovedene racionalizacije.

Direktor TSO Bratislav Lukić je nakon toga uručio otkaz Stojanoviću kao predsedniku sindikata a sa njim su otkaz dobile tri radnice i članice sindikata.

Miljković razgovarao sa radnicima kao "diplomirani pravnik"

Direktor Apoteke Prokuplje i funkcioner lokalnog SNS-a Zlatan Miljković kaže da je razgovarao sa radnicima i to kao diplomirani pravnik.

Razgovor je obavljen u dogovoru sa predsednikom sindikata Vanjom Stojanović, a ideja je bila da proanaliziram razloge za otkazivanje ugovora. Dogovor je da sve učinimo sa obe strane da se situacija oko njih reši – prokomentarisao je između ostalog Miljković u sms poruci.

sms miljkovic

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(8 glasova)

Komentari  

+5 #81 Prokuplje prokupcani 07-02-2018 11:09
Citat Andeja:
Citat Prokuplje prokupcani:
Vazna vest!Za organizovanje bot-sluzbe Milan Arandjelovic dobija direktorsko mesto u Domu staraca.Sta dobijaju sns-botovi osim sendvica?Ono sto dobije nevesta prve bracne noci!

A sta dobija DS bot. Mnogo si prost,strasno. Odi malo edukuj se,povecaj vokabular.

Andeja,sto se ljutis,nije to tako lose!U svakom slucaju bolje je od alpske i dotrajalog soka.Ako ne verujes pitaj vecnicu za sport.
Odgovori
+13 #82 pravedan 07-02-2018 13:09
Ko jos veruje Zlatanu Miljkovicu, najvecem lazovu, prevarantu, manipulatoru u okrugu? Jadnik vazno mu da se uvukao Darku Laketicu, kao nekad Ratku Zecevicu, da se okoristi, da ma troje kola, tri stana....a zaboravio je kada je on bio gladan, bos i go, sada se najeo,kupio odela, kola, pa misli gresnik da je gospodin.Za gospodina treba cestitost,postenje, vaspitanje a ne gramzivost i sebicluk....skandal majstor parvi iako si otisao iz sela sebe nije iz Tebe Zlatanje Miljkovicu. On i njegov bog (DL) rade samo na izvlacenju para iz apoteke i opstinske kase. sad ste postavili nesposobne za celnike u policiji, tuzilastvu da biste mogli da radite sta hocete ali sve je za vreme ti si Zlatane to zaboravio. Pokazujes nadmoc nad cistacicama i onim kukavicama sto mole za posao a najponizniji si pred Laketicem doduse i zenom svojom. Zlatane zaboravio si da od tudjeg sto otimas tuga bije.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display