nedelja, 14. januar 2018.  11:05h
Pročitano 2115 puta

U Prokuplju i Kuršumliji počela prijava plivača za Bogojavljenski krst

Najsmeliji i najhrabriji Prokupčani koji žele da 19. januara na praznik Bogojavljanje plivaju za Časni krst koje će i ove godine biti organizovano na Rastovničkom jezeru nedaleko od Prokuplja, mogu da se prijave u crkvi Svetog Prokopija svakog dana od 8 do 16 sati.

Plivanje za Časni krst na Rastovnici Plivanje za Časni krst na Rastovnici foto: arhiva

Crkvena opština Prokuplje poziva građane da se prijave u što većem broju, a plivanje će početi u 11 časova.

Zahvaljujući Gospodu Bogu svi plivači nikada do sada nisu imali problema i sve je bilo dobro organizovano. Ovo je sveti čin i ispoljava veru i ljubav čoveka prema Bogu – kažu u crkvi Svetog Prokopija u Prokuplju.

Inače, ovo je peti put da se organizuje plivanje za Časni krst i sa izuzetkom prošle godine kada je zbog leda i hladnog vremena takmičenje organizovano u bolničkom bazenu, uvek se održavalo na Rastovnici uz učešće tridesetak i više plivača.

U Kuršumliji plivaju na gradskom bazenu

U Kuršumliji će se tradicionalno plivanje za Bogojavljenski krst održati na gradskom bazenu 19. januara na Bogojavljanje, a svi koji žele da učestvuju mogu se prijaviti do 18. januara, u kancelariji Turističke organizacije opštine Kuršumlija.

Manifestacija se održava po deveti put, a pobednik će biti darivan Časnim krstom i novčanom nagradom od 10.000 dinara, nagrada za drugo mesto je 8.000 dinara a treće 5.000 dinara.

Prijavljeni kandidati prolaze obavezni lekarski pregled.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display