nedelja, 31. decembar 2017.  20:05h
Pročitano 2559 puta

I ove godine: Kuća iz bajke u naselju Jabukar

Kao i predhodnih nekoliko i ove godine kuća porodice Milanović u naselju "Jabukar" u Prokuplju važi za najokićeniju i najlepšu ne samo u gradu, već i u čitavoj Toplici.

Kuća porodice Milanović Kuća porodice Milanović foto: arhiva

Ova, na izgled obična kuća sa prvim večernjim satima pretvara se u pravu čaroliju, kakva se samo može videti na filmovima.

Dekorisana sa više hiljada sijalica, raznih ukrasa i svetlećih figura, porodična kuća Gorana Milanovića ulepšava ali i uveseljava komšiluk i brojne građane za novogodišnje i božićne praznike, već dugi niz godina.ukrasne figure u dvoristu foto ljm

Vlasnik kuće Goran Milanović privremeno živi i radi u Danskoj, a da okiti kuću po svom ukusu potrebno je kaže nekoliko dana.

Većinu detalja je osmislio sam, mada priznaje da je neke stvari oko ukrašavanja video i poneo iz zemlje gde živi i radi već četrdesetak godina i gde se bar prema njegovim rečima tradicionalno kiti dvorište za novogodišnje praznike.

U Danskoj sam nabavio sijalice, razne figure.Ni sam ne znam koliko je stotina metara kabla potrošeno i koliko sijalica – kaže Milanović.

Osim dekoracije na fasadi, krovu i ogradi, Milanović je raznobojnim sijalicama okitio letnjikovac, ljuljašku, ukrasno drveće u dvorištu.kuca 2 foto ljm

Od svoje kuće je napravio dom iz bajke zbog čega prolaznicima, naročito onim mlađim, zastaje dah kada prođu ulicom. Lampice raznih boja, most, fontana sve se to sliva u jednu celinu i čini kuću i dvorište kao iz novogodišnjih filmova.ukrasno drvece u dvoristu foto ljm

Tvrdi da se oduvek trudio da se njegovo dvorište u kome nalazi mir i spokoj, razlikuje od ostalih. Tradicija je da novogodišnje sijalice svetle na kući porodice Milanović do dočeka pravoslavne Nove godine, 13. januara.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display