sreda, 27. decembar 2017.  12:20h
Pročitano 2922 puta

Poništen konkurs za direktora Tatkove škole, imenovan v.d.

Nakon što je Školski odbor, a zatim i Nastavničko veće izglasalo jednog od tri kandidata koja su se javila po ranije raspisanom konkursu za direktora Osnovne škole “Nikodije Stojanović Tatko” u Prokuplju, Ministarstvo prosvete je odbacilo njihov predlog i do raspisivanja novog konkursa postavilo v.d. Jasminu Pršić, do skora profesora Medicinke škole.

Osnovna škola "Nikodije Stojanović Tatko" Osnovna škola "Nikodije Stojanović Tatko" foto: arhiva

Navodno je kao razlog zbog koga je ministarstvo poništilo konkurs nepotpuna dokumentacija izabranog kandidata, iako je kako saznajemo isti prošao komisiju koja je odlučila da je sve u redu.

Kako nezvanično saznajemo, kandidat koji je dobio najviše glasova za direktora imao je nepotpunu dokumentaciju ali je komisija ostavila nekoliko dana za dopunu što je ovaj i uradio i u predviđenom dodatnom roku ispunio uslove.

Međutim, baš taj razlog je bio glavni argument za obaranje konkursa, jer je po izveštaju Prosvetnog inspektora naknadno utvrđeno da to nije po zakonu, zbog čega je ministar Šarčević naložio da se konkurs poništi.

Ostaje nejasno kako je došao do imena novopostavljenog v.d. s obzirom na činjenicu da dolazi iz drugog kolektiva.

Upućeni u dešavanja u gradu tvrde da je ovo još jedna politička igra aktuelne vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom i njenih pokušaja da bukvalno na svakom mestu imaju svoje ljude i kontrolu.

Ovo je sistem koji je uveden poslednjih nekoliko godina, a koji je aktuelna vlast sa Srpskom naprednom strankom usavršila do detalja. Bukvalno žele da kontrolišu sve što u ovom gradu funkcioniše, od zapošljavanja do rukovodećih mesta. Siguran sam da ni ovo nije slučajno, jer su već osmislili kako će namaći posao za još nekog svog aktivistu – tvrdi sagovornik upućen u dešavanja koji je želeo da ostane anoniman.

Podseća da ovo nije prvi put da se na razne načine izmišlja i traži rupa u zakonu kako bi se pokrile sve zakulisne radnje lokalnih političara.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Komentari  

+11 #1 Aleksandar 27-12-2017 16:19
Sta drugo ocekivati od bahatih naprednjaka,vec smo sve to slicno videli u teh.skoli 15.maj!narod sve vidi i pamti,pa nece dugo tako da vladaju....deca nam beze uveliko iz grada a oni i dalje gledaju samo svoje.
Odgovori
+9 #2 Miloš Perić 28-12-2017 11:22
Cela situacija je obična politička farsa počev od smene bivše direktorke pa do postavljanja vd. direktorke koja nije iz Tatkove škole. Nedopustiva lokalna politizacija jedne obrazovne ustanove. Ne bih voleo da sam u koži zaposlenih koji ne znaju kako da reaguju posle navedenih događaja. Politiku bi trebalo ZABRANITI u školi. Da li je u pitanju nečija jedinica na eksternoj?
Odgovori
+6 #3 Maja Marijana 28-12-2017 11:52
Kolika opsednutost. Sve moraju da drze pod kontrolom. Jos malo i u kuce ce da nam upadaju da vide da li je pocisceno i kako spremamo zaprsku. Da li starinski ili napreDNO.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi