sreda, 27. decembar 2017.  12:20h
Pročitano 3602 puta

Poništen konkurs za direktora Tatkove škole, imenovan v.d.

Nakon što je Školski odbor, a zatim i Nastavničko veće izglasalo jednog od tri kandidata koja su se javila po ranije raspisanom konkursu za direktora Osnovne škole “Nikodije Stojanović Tatko” u Prokuplju, Ministarstvo prosvete je odbacilo njihov predlog i do raspisivanja novog konkursa postavilo v.d. Jasminu Pršić, do skora profesora Medicinke škole.

Osnovna škola "Nikodije Stojanović Tatko" Osnovna škola "Nikodije Stojanović Tatko" foto: arhiva

Navodno je kao razlog zbog koga je ministarstvo poništilo konkurs nepotpuna dokumentacija izabranog kandidata, iako je kako saznajemo isti prošao komisiju koja je odlučila da je sve u redu.

Kako nezvanično saznajemo, kandidat koji je dobio najviše glasova za direktora imao je nepotpunu dokumentaciju ali je komisija ostavila nekoliko dana za dopunu što je ovaj i uradio i u predviđenom dodatnom roku ispunio uslove.

Međutim, baš taj razlog je bio glavni argument za obaranje konkursa, jer je po izveštaju Prosvetnog inspektora naknadno utvrđeno da to nije po zakonu, zbog čega je ministar Šarčević naložio da se konkurs poništi.

Ostaje nejasno kako je došao do imena novopostavljenog v.d. s obzirom na činjenicu da dolazi iz drugog kolektiva.

Upućeni u dešavanja u gradu tvrde da je ovo još jedna politička igra aktuelne vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom i njenih pokušaja da bukvalno na svakom mestu imaju svoje ljude i kontrolu.

Ovo je sistem koji je uveden poslednjih nekoliko godina, a koji je aktuelna vlast sa Srpskom naprednom strankom usavršila do detalja. Bukvalno žele da kontrolišu sve što u ovom gradu funkcioniše, od zapošljavanja do rukovodećih mesta. Siguran sam da ni ovo nije slučajno, jer su već osmislili kako će namaći posao za još nekog svog aktivistu – tvrdi sagovornik upućen u dešavanja koji je želeo da ostane anoniman.

Podseća da ovo nije prvi put da se na razne načine izmišlja i traži rupa u zakonu kako bi se pokrile sve zakulisne radnje lokalnih političara.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi