ponedeljak, 11. decembar 2017.  14:58h
Pročitano 1053 puta

Donacija Japana, traktor i oprema u vrednosti 72. 000 evra

Kako bi unapredili praktičan deo nastave u vidu sticanja znanja korišćenjem savremene opreme u poljoprivrednoj proizvodnji i obradi zemlje, Srednja poljoprivredna škola “Radoš Jovanović Selja” u Prokuplju dobila je na korišćenje traktor sa opremom, donacija Japana.

Traktor, donacija Japana Traktor, donacija Japana foto: Opština Prokuplje

Vrednost traktora, trobraznog pluga i najsavremenije balirke – prese je 72. 000 evra.

Ova vredna oprema obezbediće još bolje uslove za kvalitetnije sprovođenje praktičnog dela nastave – pokomentarisao je direktor škole Nebojša Bjelić.

Uz konstataciju da je japanski narod i u ranijem periodu posebno pomagao prokupačkim osnovnim i srednjim školama kao i zdravstvenim ustanov, Bjelić očekuje da će se nastaviti saradnja i dobri odnosi dva naroda.

On tvrdi da je oprema koju je dobila Poljoprivredna škola jako vredna te da će mnogo značiti učenicima i profesorima ove, jedne od najboljih  škola u Srbiji.

Takođe je podvukao da je ovakav vid savremenog pristupa u nastavi i pravi put do sticanja kvalitetnog znanja koje je primenjivo kasnije u praksi kako bi se podigao kvalitet poljoprivredne proizvodnje.

Poljoprivrednu školu trenutno pohađa 407 učenika u 18 odeljenja iz svih krajeva južne Srbije i susednih okruga.

Autor:  Lj. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

0 #11 Mile 16-12-2017 16:03
Koliko zavidnih dusa. Umesto da budete srecni jer ce deca ( ucenici) imati svu mogucu opremu za bolje usavrsavanje na strucnim poljima Vi samo klevecete. Strasno.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display

Najnoviji oglasi