sreda, 8. novembar 2017.  20:36h
Pročitano 1709 puta

Koja korist od racionalizacije u TSO?

Racionalizacija koja je sprovedena u Turističko sportskoj organizaciji, bukvalno nema nikakvog efekta i svrhe zbog koje se navodno sprovodi, a to je smanjenje troškova poslovaanja jer osim što se u najvećoj meri slomila na grbači najslabijih i najsironašnijih čistačica koje su koštale ovu organizaciju koliko i dva većnika, samo u poslednjih nekoliko dana primljena su najmanje tri nova radnika na određeno vreme.

foto: arhiva foto: arhiva

I dok je osam nesrećnih žena sa minimalcem od bruto 30. 000 dinara izbačeno bukvalno na ulicu, u lokalnoj vlasti i TSO iz dana u dan pokazuju „mišiće i silu“ time što svakodnevno upošljavaju nove radnike "zbog povećanog obima posla" iako je u firmi ostalo 69 ili 70 radnika na neodređeno?

Naime, upravo taj jedan radnik je sporan i glavni razlog zbog koga članovi Nezavisnog sindikata štrajkuju već četrnaest dana.

Bahatost i bezobzirnost prema ljudima koji se svakoga dana u jednočasovnom protestu okupljaju u Sokolskom domu, nadležni pokazuju i na taj način što ih niko ni jednog trenutka nije pozvao na razgovor, niti je pokušano da se dijalogom reši problem i praktično se protest ignoriše od strane poslodavca.

Mi ćemo ovako dok god bude trebalo. I dalje ne znamo otkud u najnovijoj sistematizaciji 70 radnika, kada je po našoj računici ostalo 69 zaposlenih. Sumnjamo da je u međuvremenu neko već dobio stalni radni odnos i uskorćemo otkriti o čemu se radi – rekao je predsednik štrajkačkog odbora Vanja Stojanović.

Stojanović je i danas pozvao sve radnike da se osmele i da podrže protest sindikata, jer je ovo borba za sve zaposlene u sistemu lokale samouprave iznad čijih glava visi Demoklov mačem preteći im se stalno otkazima u narednom periodu.

Sa druge strane i dalje se na sve strane upošljavaju stranački poslušnici, ili bar oni koje odobri uzak krug funkcionera Srpske napredne stranke u Prokuplju.

Najbolji primer su Javni radovi koji se tokom godine realizuju od strane javnih ustanova i preduzeća u opštini Prokuplje, a gde je svako ko se našao na spisku prošao kroz "sito" u prostorijama vladajuće stranke u Prokuplju.

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Komentari  

+1 #21 milanca 08-11-2017 23:07
ne mogu vise da cistim. bale daj neku zenu. 8)
Odgovori
+1 #22 mile 09-11-2017 10:29
Обичне инсуниације и злонамерне тврдње,ви да имате имен тих радника овде би их изнели
Odgovori
+3 #23 Џиги 09-11-2017 10:31
Какав си ти председник синдиката кад незнаш који је то радник који је примљен за стално,...само измишљате нешто
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display