ponedeljak, 6. novembar 2017.  09:21h
Pročitano 2566 puta

Maraton za život desetogodišnjeg dečaka

Tokom vikenda članovi AK "Topličanin" podržali su humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za operaciju desetogodišnjeg Vlade Đorđevića iz Pančeva koji ima tumor na mozgu i kome je neophodna operacija.

foto: privatna arhiva foto: privatna arhiva

Naime, maratonci Ljiljana Tasić i Željko Zeljković u svojoj humanitarnoj trci već treći dan trče za pomoć teško bolesnom dečaku a juče im se na trasi od Leskovca do Niša pridružili i članovi prokupačkog Atletskog kluba na čelu sa Igorom Stanojevićem.

Plan je da za devet dana srpski maratonci pretrče Srbiju od Preševa do Subotice, svaki kilometer humanitarne trke donosi neophodna novčana sredstva za operaciju desetogodišnjeg dečaka.

Ovo je jedinstvena akcija u kojoj se nadamo da ćemo uspeti i da će se prikupiti dovoljna sredstva za operaciju malog Vlade. Do sada smo sakupili oko 100. 000 dinara, ali je na žalost potrebno mnogo više, čak 40.000 evra. Zato pozivamo i neke jače organizacije  i pojedince da nam se priključe i kupe koji kilometer puta – rekla je Ljiljana Tasić jedna od učesnica akcije.

Za prokupačkog maratonca ni jednog trenutka nije bilo dileme hoće li podržati ovu akciju.

Ovo je nešto sasvim drugačije jer se čovek oseća ispunjenijim, jer čini jedno dobro delo. Svi imamo samo jedan cilj, da se pomogne dečaku i da u nekom narednom periodu on potrči sa nama – ističe Stanojević.

Borba za zdravlje desetogodišnjeg dečaka traje već šest godina. do sada su organizovane brojne humanitarne akcije kako bi se pomoglo malom Vladi.

Sada su potrebna nova sredstva za operaciju srca i ciste na mozgu koja će se obaviti u Turskoj.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display