ponedeljak, 30. oktobar 2017.  16:41h
Pročitano 2990 puta

"Tehnoinženjering" zavadio odbornike

Informacija objavljena u pojedinim medijima i portalu ProkupljeMojkraj vezana za dugovanja porodičnoj firmi člana Opštinskog veća Vladimira Pešića po sudskoj presudi Privrednog suda u Nišu i isplati oko 3, 8 miliona dinara, bila je jedna od glavnih tema današnje 15. sednice SO Prokuplje.

Sednica SO Prokuplje Sednica SO Prokuplje ljubiša mitić

Iako je opozicija zahtevala da se ova tema uvrsti kao dopuna današnjeg dnevnog reda i da se o njoj razgovara i objasni o čemu se radi, odbornička većina je izglasala da se o tome ipak ne priča, bar ne kao posebna tačka.

Međutim i pored toga, svako pojavljivanje za govornicom bilo pozicije, bilo opozicije ticalo se direktno ili indirektno te teme.2

Odbornici opozicije su smatrali da treba objasniti građanima kako se od nekoliko desetina dužnika, na spisku za prioritetnu isplatu našla baš firma porodice većnika, dok je skupštinska većina sve to branila činjenicom da se ne mogu mešati u sudske presude i da se njih ne tiče čija je firma.

Odgovor25102017152754 1 copy

Osim toga, predsednik opštine Prokuplje Aleksandar Simonović je rekao da se ne radi o nikakvoj isplati, već da je u pitanju samo informacija koja je izneta na veću, iako je prošle nedelje u dopisu koji nam je poslao rekao da se Tehnoinženjeringu iplaćuje po sudskoj presudi.

Ovo je bila tema poslednje sednice Opštinskog veća samo kao informacija, te nije tačno da smo već isplatili novac firmi “Tehnoinženjering”, ali da ćemo to kao solidarni dužnik morati da uradimo jer je presuda pravosnažna – rekao je predsednik Simonović.

On je podsetio da dug stare Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Prokuplje datira iz vremena bivše vlasti, te da sadašnja vlast mora da plaća njihove poslove.

4

Ovakvo obrazloženje nije zadovoljilo znatiželju opozicionih odbornika koji su insistirali da se kaže kako je baš to preduzeće imalo prioritet, te da odgovore na pitanje šta će vlast uraditi u koliko sada i ostali dužnici po istom receptu krenu da naplaćuju dugovanja koja prelaze 550 miliona dinara, ili oko polovinu godišnjeg budžeta Prokuplja.

Smatramo da se radi o ozbiljnom krivičnom delu, pa čak i organizovanom kriminalu. Ovo je samo još jedna odluka u nizu gde predstavnici lokalne vlasti ne poštuju zakon i smatraju da odborničkom većinom mogu prikriti kriminalne radnje. Već narednih dana podnećemo krivične prijave protiv odgovornih – rekao je odbornik DS Slaviša Momčilović.

Inače, današnju sednicu obeležila su uobičajna prepucavanja opozicije i pozicije, a sve tačke sa dnevnog reda su usvojene većinom glasova.

 

Većnik rekao odborniku da ga treba streljati

Govoreći o dugovanju Direkcije koja su navodno napravljena do 2009. godine, član Opštinskog veća Filip Jovanović je u jednom trenutku rekao “da bi Momčilovića kao odbornika opozicije i člana Demokratske stranke trebalo streljati jer su demokrate zadužile grad”.

Na to je reagovala odbornica Demokratske stranke Gordana Kostić koja je tražila od predsednika skupštine da sankcioniše većnika, ali je umesto toga ona dobila opomenu.

kostic

Kostićeva je zatim izašla za govornicom i nije htela da se pomeri, a nakon određene pauze nastavljeno je zasedanje tako što joj je izrečena mera udaljenja sa sednice, posle čega su i ostali odbornici opozicije napustili današnje zasedanje.

Odbornička većina je u nastavku bez ikakve polemike i problema preostale tačke usvojila u kratkom roku. 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

+2 #11 Gradjanin 30-10-2017 21:59
Pa ovde celo stado...aj boze ko nama vodi grad..ovce jedne!
Odgovori
+7 #12 Majstor Master 30-10-2017 22:19
Citat vecnik:
Slazem se sa vecnicom i potvrdjujem da je bilo glasanje da se plati, te da su vecnici podigli ruku, ukljucujuci I ovog nesrecnog Pesica kome je javnost za malo pokvarila da prigrli ozbiljnu lovu. Bravo ProkupljeMojkraj.


Onda treba da popiju krivične prijave svi a u zatvor će kad padnu s vlasti.
Odgovori
+6 #13 Majstor Master 30-10-2017 22:21
Pa ne postoji gluplji predsednik opštine, zaglaviće robiju dok drugi dele lovu on potpisuje :lol: :lol: :lol:
Odgovori
+3 #14 Majstor Master 30-10-2017 22:44
Stojane jel to misliš na Filipa
Odgovori
+5 #15 revizor 31-10-2017 16:10
Pozivam sve članove bivše vlasti kojima je Filip JOvanović rekao da ih treba streljati, da podnesi krivičnu prijavu protiv njega.Ovo je bruka i sramota da se nekom kaže u 21. veku za govornicom lokalnog parlamenta!Ako je neko kriv neka odgovara po zakonima, a ne da ga neko strelja.
Odgovori
+1 #16 Nenad 01-11-2017 10:33
Sljam, nista drugo!
A, jos malo, samo malo...
Odgovori
0 #17 Osnivač 02-11-2017 18:42
Da li se sećaju moji bivši partiski drugovi kako smo se žestoko protivili 2012 god. da pravimo koaliciju sa Novom srbijom iFićom naročito.Sad se vidi koliko smo bili u pravu.Slaviša Momčilović i Fića su bili na čelu grupe koja je tajno pravila plan prošle godine o svrgavanju aktuelne vlasti.Pošto plan nije uspeo,a u strahu od odmazde , dogovaraju da Fića javno izvređa Slavišu i time se opere.Možda strankai podnese neku prijavu protiv Fiće ali Slaviša sigurno neće.
Nudim opkladu ako neko sumnja u ovo ali neka dobro razmisli jer sam odlično infomisan.
Unapred zahvaljujem administratoru ako ovo objavi.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display