utorak, 17. oktobar 2017.  10:56h
Pročitano 1518 puta

Voda u Prokuplju ispravna za piće

Voda sa gradskog vodovoda u Prokuplju je hemiski i bakteriološki ispravna i ni jednog trenutka rezultati analiza nisu bili drugačiji, tako da građani mogu bez problema da je koriste za piće.

foto: ilustracija foto: ilustracija http://www.blic.rs/

Nakon sumnji i prijava građana tokom jučerašnjeg i današnjeg dana da voda od nedelje „ima čudan miris i ukus“, direktor JKP „Hammeum“ Predrag Jovićević odgovorno tvrdi da se može bez ikakvog problema koristiti za piće i svakodnevne potrebe u domaćinstvu, te da je problem nastao u nedelju kada je došlo do havarije na električnoj trafo tanici na akumulaciji Bresnica.

Trafo stanica je potpuno izgorela, a s obzirom na činjenicu da se moralo pronaći rešenje u roku od 24 sata zbog samog sistema i raznih procedura, uključeno je alternativno prečišćavanje vode.

Imali smo problem sa strujom, pa smo u prvom trenutku uključili 80 odsto filtera za prečišćavanje zbog čega se i osetio taj blagi miris. Vrlo brzo smo aktivirali svih 100 odsto kapaciteta za prečišćavanje i već danas se gotovo ništa i ne oseća. Ipak, ono što je važno da građani znaju, je da su sve vreme vršene analize i da odgovorno tvrdim da ni jednog trenutka one nisu pokazale da je voda neispravna. S tim se niko normalan ne bi igrao – tvrdi direktor Jovićević.

On naglašava da se stanje u vodovodu prati iz dana u dan i da građani mogu biti spokojni jer piju zdravu i ispravnu vodu.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

+2 #1 Prokupcanin 17-10-2017 11:29
Ako je juce voda bila ispravna za pice, onda smo svi mi koji zivimo u Prokuplju neispravni.
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display