ponedeljak, 2. oktobar 2017.  15:25h
Pročitano 6226 puta

Bata Jovanović načelnik Topličkog okruga

Pravosnažnom odlukom Upravnog suda u Nišu, Bratislav Jovanović je dobio spor protiv Vlade Republike Srbije koja ga je kako se ispostavilo nezakonito smenila novembra 2014. godine, tako da je on po trenutno jedinom validnom rešenju iz marta 2013. godine, načelnik Topličkog okruga.

Bratislav Jovanović Bratislav Jovanović

Rešenje je, tada kao predsednik Vlade potpisao Aleksandar Vučić.

Time je stavljena tačka na dugogodišnji spor koji je pokrenut nakon smene Jovanovića, a Toplički okrug je sigurno u ovom trenutku jedini u Srbiji sa dva načelnika, jednim koji je nezakonito smenjen pa odlukom suda vraćen i drugim koji obavlja funkciju načelnika od 2014. godine.presuda

U tužbi podnetoj Upravnom sudu, Jovanović je osporio zakonitost rešenja o njegovoj smeni i postavljenju aktuelnog načelnika Nebojše Vukadinovića, jer je tom prilikom kako se navodi u Presudi prekršeno nekoliko zakona, a ispitujući zakonitost osporenog rešenja Upravni sud je našao da je tužba osnovana te da su učinjene „bitne povrede pravilnika postupka propisane odredbom člana 69. Zakona o opštem upravnom postupku“.

Upravni sud je odlučio da osporeno rešenje poništi zbog povrede pravila postupka, ali ne i da vrati predmet na ponovni postupak i odlučivanje budući da je postupak pokrenut po službenoj dužnosti, zbog čega tuženi organ u izvršenju ove presude nije dužan da donosi novo rešenje, pri čemu ostaje na snazi rešenje tuženog organa 24 broj 119- 2416/2013. od 28.03.2013. godine o postavljenju Jovanovića za načelnika Topličkog okruga sa sedištem u Prokuplju – kaže se između ostalog u obrazloženju presude Upravnog suda u Nišu. 

U presudi se obavezuje Vlada Republike Srbije da na ime troškova upravnog spora Jovanoviću isplati 17. 870. 00 dinara u roku od 15 dana.

Aktuelni načelnik Topličkog okruga Nebojša Vukadinović koji je postavljen 2014. godine, nije bio dostupan za komentar jer je bio nedostupan na poznati telefonski broj, a na sms poruke nije odgovorio do pisanja ovog izveštaja.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Komentari  

+4 #11 slobodan 03-10-2017 19:30
Ovo je dokaz da je pravda spora ali dostižna! Bravo za sudstvo i Batu Jovanovića što je imao snage i volje da istera ceo proces do kraja! Svaka čast stari-novi načelniče Topličkog okruga!
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00