petak, 29. septembar 2017.  11:34h
Pročitano 4677 puta

Kako je moguće da ovaj auto nikome ne „bode oči“?

Automobil „Jugo“ kojim je početkom juna u tragičnoj saobraćajnoj nezgodi teško povređen radnik opštine Prokuplje Dragi Stojković (53) a koji je nakon jednomesečne borbe sa višestrukim povredama u niškom Kliničko bolničkom centru preminuo, već duže od dva meseca stoji nepropisno parkiran odmah preko puta opštine, na trotoaru pored zgrade suda, pedesetak metara od zgrade policije i nekoliko metara od pešačkog prelaza.

Jugo već dva meseca nepropisno parkiran na trotoaru Jugo već dva meseca nepropisno parkiran na trotoaru ljubiša mitić

Havarisan, sa polomljenom šoferšajbnom, sa još uvek važećom registracijom ali sa skinutim tablicama, ovaj automobil nikome od nadležnih nije "zapao za oko" kako bi preduzeli mere da se ukloni sa trotoara, iako ga i oni kao i veliki broj građana s obzirom da je parkiran u centru grada svakodnevno zaobilaze.

Ono što je još zanimljivije, niko od nadležnih i nema rešenje niti zna ko bi trebao da ukloni taj auto, s obzirom da u Prokuplju ne postoji „pauk“  koji bi mogao da potovari i odveze vozilo.

Pokušavajući da dođemo do odgovora ko je nadležan da ukloni vozilo koje ometa kretanje pešaka i duže vreme stoji parkirano na mestu gde nije dozvoljeno, u policiji saznajemo da oni nemaju načina kako da ga uklone.

Kako saznajemo, oni su već napisali prijavu za nepropisno parkiranje i to je jedino što je u njihovoj nadležnosti.

Sa druge strane, ni u prokupačkoj opštini nismo dobili odgovor, a predsednik opštine Aleksandra Simonovića naglašava da lokalna samouprava nema nikakve veze sa tim slučajem.

Nemam u vezi toga šta da kažem, niti bilo ko iz sistema lokalne samouprave jer to nije u našoj nadležnosti. Dakle, nemamo ama baš nikakve dodirne tačke sa tim slučajem – tvrdi Simonović.

Očigledno da će „jugo“ sačekati „bolja vremena" da se nadležni izdogovaraju oko nadležnosti a do tada građani će ga zaobilaziti jer je parkiran po sredini trotoaru, izlažeći sebe opasnosti kada prolaze tom stranom jer moraju da izađu na kolovoz.2 

Inače, Dragi Stojković je povređen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u naselju Plehane kuće kod Prokuplja 04. juna dok je na trotoaru kao kamerman snimao svadbu, odnosno svatove koji su dolazili u koloni automobila.

Spletom nesrećnih okolnosti, u trenutku dok je kolonu preticao vozač „juga“ D. M. (69) iz Blaca, prvo vozilo iz kolone svatova je pokušalo da skrene u levo, došlo je do sudara nakon čega se “jugo” odbio i direktno udario u ni krivog ni dužnog Stojkovića.

On je zbog ozbiljnosti povreda odmah prebačen u KBC Niš, gde je i pored svih pokušaja reanimacije i oporavka nakon mesec dana podlegao povredama.

Ono što je tada ustanovljeno je da je vozač D. M. imao 1, 04 promila alkohola u krvi, ali i da je naloženo veštačenje čitavog slučaja.

Iz Višeg javnog tužilaštva u Prokuplju saznajemo da je istraga u toku a da je pokrenuta protiv Dragana Miloševića i Miodraga Mirkovića zabog krivičnog dela teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

U tužilaštvu naglašavaju da je Mirković saslušan a da je tokom jučerašnjeg dana dat nalog za privođenje Miloševića, koji se inače nalazi na lečenju u Neuropsihijatrijskoj ustanovi Toplonica kod Niša.

Iz tužilaštva kažu da mu je određen advokat po službenoj dužnosti te da će u prisustvu branioca on biti saslušan za desetak dana.

Istim vozilom nova saobraćajka posle deset dana

Zanimljivo je da je „malerozni jugo“ samo deset dana od ove nezgode, ponovo bio akter saobraćajnog prekršaja koji se na sreću tada završio bez posledica.

Naime, nakon što ga je isti vozač D. M. parkirao u blizini mesta gde se i dan danas nalazi i verovatno zaboravio da ga osigura i povuče ručnu kočnicu, vozilo je samo krenulo i završilo na stubić ispred zgrade opštine.

Samo zahvaljujući velikoj sreći, tada nije došlo do nove tragedije.

 

 

 

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Komentari  

+2 #1 Prokupčanin 29-09-2017 12:19
Oni su budale! Sramota koliko ništa ne znaju.
Odgovori
+3 #2 Bunker 29-09-2017 12:32
Kakve veze ima Simonović stvarno, pa i ti Ljubiša postavljaš svakakva pitanja na pogrešnom mestu. Pitanje je trebalo proslediti u BUNKER, jer se bez njihovog znanja i naredbe očigledno ne može se pomeriti ni auto koji smeta pešacima. A oni dok to razmotre i vide kako da se ugrade treba vremena. Njih to ne dotiče, ne žive ovde.
Odgovori
+5 #3 Revizor 29-09-2017 14:58
Pozovi Vucica pitaj, ako on ne resi problem nece niko.
Odgovori
+5 #4 AV 29-09-2017 15:00
Ovo su kompletni idioti!
Odgovori
+1 #5 JoLee 30-09-2017 08:57
Nije 1.04 nego 1.43 promila alkohola!
Odgovori
+1 #6 ProkupljeMojkraj 30-09-2017 09:12
Citat JoLee:
Nije 1.04 nego 1.43 promila alkohola!

Zvanicno po optuznici je 1.04 promila.
Odgovori
0 #7 Nenad 01-10-2017 08:27
Da je ovaj auto parkiran pored neke radnje tajkuna u gradu, bio bi pomeren za pola sata. Ovako...
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display