utorak, 12. septembar 2017.  14:28h
Pročitano 2109 puta

Deca iz Mikulovca odigrala predstavu za svoje vršnjake

Učenici izdvojenog odeljenja OŠ ,,Milić Rakić Mirko“ iz Mikulovca sa učiteljicama Marijom Kostić, Marinom Stojanović i Biljanom Jovanović, predstavili su se drugarima u matičnoj školi priredbom „Drugarstvo je naše carstvo“.

Mališani isturenog odeljenja u Mikulovcu Mališani isturenog odeljenja u Mikulovcu

Predstava je organizovana u okviru nedelje obeležavanja Dana škole.

Kroz anegdote Jovana Jovanovića Zmaja, odlomak iz Nušićeve „Autobiografije“, dramski prikaz „Pepeljuge“ i par duhovitih pesmica, mališani su se potrudili da nasmeju svoje vršnjake. Mladi glumci su pokazali da drugarstvo može da se širi na razne načine - rekla je po završetku predstave učiteljica Marija Kostić.

4 1

Inače, Osnovna škola “Milić Rakić Mirko” ove godine obeležava 32 godine postojanja i rada, a svečanosti su počele akademijom “Ceo svet je pozornica” na kojoj su uz prigodan kulturno umetnički program, između ostalog dodeljene zahvalnice istaknutim pojedincima, ustanovama i institucijama.

Osnovnu školu „Milić Rakić Mirko“ u školskoj 2017./2018. godini pohađa 365 đaka, od toga 50 prvaka.3

Škola Milić Rakić Mirko je poznata i po tome što je prva u Toplici pre nekoliko godina uvela celodnevni boravak za prvake, gde oni nakon nastave uz stručnu pomoć učitelja i saradnika provode kvalitetno vreme uz druženje, vannastavne i nastavne aktivnosti.  

 

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display