ponedeljak, 11. septembar 2017.  22:28h
Pročitano 2666 puta

Jako nevreme u Prokuplju, drvo ispred Apoteke isčupano iz korena

Jako nevreme koje je večeras nešto posle 20 časova zahvatilo prokupačku opštinu, gotovo da je paralisalo saobraćaj u gradu, a oštećen je i najmanje jedan automobil kada je u centru Prokuplja odmah pored zgrade Apoteke palo drvo, dok je samo pedesetak metara odatle vetar oborio i veliki bilbord koji se nalazio u samom centru grada.

 

Oluja praćena kišom je trajala nekih petnaestak minuta, a ono što nije karakteristično je da je počela gotovo iznenada pa je mnoge građane iznenadila.

Dodatni problem je bio i što je u Prokuplju danas bio vašar pa je veliki broj ljudi izašao da prošeta u večernjim satima.

Bilo je prijatno vreme, idealno za šetnju. Ništa nije slutilo ovako jakom nevremenu. Samo je počeo da duva jak vetar, koji je nosio lakše predmete, a usput i lomio grane drveća koje su nekontrolisano padale svuda unaokolo – kaže jedan Prokupčanin.

Inače, tokom nevremena deo prokupačkih sela Babin Potok, Novo Selo, Nova Božurna, Berilje ostao je bez struje na nekih sat vremena.

PROKUPLJE bilbord u centru grada

U selima prokupačke opštine vetar je nosio i crep sa kuća i pričinio manju materijalnu štetu.

Odmah po normalizaciji vremena nadležne službe Sektora za vanredne situacije u Prokuplju i radnici JKP Hammeum su na terenu i rasčišćavaju drveće i lom sa puta i trotoara.

Najvažnije od svega je da nije bilo ljudskih žrtava.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display