sreda, 26. jul 2017.  15:42h
Pročitano 1378 puta

Romi uz dokvalifikaciju i prekvalifikaciju mogu lakše do posla

Dodatno obrazovanje, prekvalifikacija i dokvalifikacija samo su neke od  mogućnosti koje se pružaju Romima kako bi brže i lakše došli do posla, rečeno je između ostalog na sastanku prokupačkog Društva “Roma” organizovanog u Prokuplju. Narednih desetak dana, navode, Romi mogu da se prijave za obuke za različite zanate.

Uz konstataciju da romska populacija, zbog nedostatka adekvatne školske spreme teško nalazi zaposlenje, o mogućnostima pronalaska posla, govorio je Božidar Jovanović iz Romskog obrazovnog fonda iz Budimpešte.

Obrazovni fond ima mogućnosti da finansira dodatno školovanje, prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i obuku Roma za određena zanimanja. Nakon školovanja ova ciljna grupa lakše i brže bi dolazila do posla - rekao je Jovanović.

On ističe da bi već početkom avgusta trebalo da krene obuka za pekare, rukovaoce poljoprivrednih mašina, bravare, varioce i druga zanimanja.

Jovanović je Romima iz Prokuplja preporučio da se što više uključe u realizaciju ovog projekta jer će na taj način steći znanje i veštinu za određene poslove, a prema najavama u Poljoprivrednoj školi “Radoš Jovanović Selja” u Prokuplju već se prijavilo 10 kandidata za obuku za pekara.

Prijave za obuke su otvorene još desetak dana, a zainteresovani treba da se jave u prostorijama Društva "Roma" koje se nalazi u Solunskoj ulici.

Autor:  LJ. M.
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display