sreda, 22. mart 2017.  17:46h
Pročitano 3588 puta

Konkurs skrojen po meri aktuelne direktorke Doma zdravlja iz SNS-a

Skupštinska većina opštine Kuršumlija, izglasala je sa tri glasa protiv aktuelnu direktorku Doma zdravlja u ovom gradu Uraniju Petrović na novi mandat od četiri godine, iako su, po rečima njenog jedinog protiv kandidata dr Tomislava Arsenijevića prekršeni svi propisi i zakoni u vezi konkursa koji je raspisao Upravni odbor.

dr Tomislav Arsenijević traži da se ponovi konkurs za direktora dr Tomislav Arsenijević traži da se ponovi konkurs za direktora ljubiša mitić

Dr Arsenijević smatra da se radi o klasično nameštenom konkursu za kandidata Srpske napredne stranke i zato je poslao dokumentaciju svim nadležnim institucijama i traži da se imenovanje poništi.

On smatra da je sporno i imenovanje od strane Upravnog odbora, obavljeno već sutradan nakon završenog konkursa. 

U svojoj bahatosti, oni ni jedan zakon i rok nisu hteli da ispoštuju. Šta bi bilo da je neko iz drugog kraja Srbije hteo da konkuriše i da je dokumentaciju poslao poštom. To je samo jedana od nepravilnosti koja je učinjena, između ostalog u konkursnoj dokumentaciji nije bilo uslova da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak, jer se protiv aktuelne direktorke vode nekoliko. Pa za predsednika mesne zajednice to je jedan od uslova – priča revoltirani doktor i jedan od kandidata za direktora, Arsenijević.KURSUMLIJA dom zdravlja kursumlija

Arsenijević dodaje da konkurs nije objavljen u zakonskom roku, odnosno 60 dana pre isteka mandata direktora, te da nije objavljen na sajtu Ministarstva zdravlja ni na sajtu Doma zdravlja u Kuršumliji što je onemogućilo da zainteresovani kandidati konkurišu.

Praktično je ovo bila formalnost po unapred izabranom kandidatu Srpske napredne stranke, koji još u prošlom mandatu ima izvršno rešenje Agencije za borbu protiv korupcije o preporuci za smenu. Pitam se čemu služi ta Agencija, ako je jedna mala lokalna samouprava poput Kuršumlije ne uvažava – dodaje Arsenijević, koji je pokrenuo spor i traži ponavljanje konkursa.

Mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje direktora Doma zdravlja u Kuršumliji

Činjenica da je ispunjavao sve uslove konkursa, dostavio traženu dokumentaciju a da nije pozvan na razgovor kao kandidat niti obavešten od strane Upravnog odbora o izboru kandidata, samo je potvrdilo i pojačalo njegove sumnje.

Direktorka: Sve po zakonu

Direkorak Uranija Petrović odbacuje sve optužbe na svoj račun i tvrdi da je sve urađeno po zakonu, te da je Upravni odbor jednoglasno predložio da ona ponovo bude izabrana, a da je tu odluku potvrdila skupština SO Kuršumlija na poslednjoj sednici.KURSUMLIJA uranija petrovic direktorka doma zdravlja

Konkurs je raspisao Upravni odbor, a ne direktor. Po statute naše Ustanove, nije obavezan uslov da se priloži dokument da se ne vodi krivični postupak pa zato nije u konkursnoj dokumentaciji. Osim toga, konkurs je objavljen u jednom dnevnom listu – dodaje direktorka Petrović uz konstataciju da je bilo prigovora i tokom trajanja konkursa, ali da su svi takođe odbačeni od strane Upravnog odbora.

Predsednik SO Kuršumlija Dejan Lović nije želeo da komentariše odluku skupštine o izboru direktora Doma zdravlja.

Javite se mojoj službi u opštini da vam zakažu razgovor i svaki dokument i pojašnjenje koje tražite, dobićete – rekao je Lović u telefonskom razgovoru.

Lokalna vlast ne želi da ispoštuje preporuku Agencije

Inače, direktorka Doma zdravlja u Kuršumliji Uranija Petrović široj javnosti je postala poznata nakon pisanja pojedinih dnevnih listova o izvršnom rešenju Agencije za borbu protiv korupcije i o preporuci za njenu smenu zbog sukoba interesa i nepotizma, ali i zbog navodnog nepoštovanja preporuke nadležnog Ministarstva o kriterijumima određivanja viška zaposlenih u Stomatološkoj službi ove ustanove kada je pre oko godinu dana otpustila dva stomatologa sa dugogodišnjim radnim stažom, da bi kako su oni tada tvrdili zaposlila na neodređeno svoju ćerku.

Direktorka Doma zdravlja šikanira radnike, one koji joj se suprotstave SMENJUJE

 

Otpušteni stomatolozi su svoja prava zatražili na sudu i taj proces je u toku, a saznajemo da je jedna doktorka već dobila presudu da se vrati na posao, te da se čeka potvrda Apelacionog suda.

 

Autor:  Ljubiša Mitić, Južne vesti
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display