sreda, 18. januar 2017.  15:37h
Pročitano 4331 puta

OVE GODINE Do časnog krsta u bolničkom bazenu

Plivanje za časni krst, manifestacija koja se četvrtu godinu za redom organizuje povodom pravoslavnog praznika Bogojavljanje, sutra će biti  organizovano u zatvorenom bazenu prokupačke bolnice "dr Aleksa Savić".

Prošle godine učestvovalo 34 plivača Prošle godine učestvovalo 34 plivača foto: arhiva lj.m.

Crkvena opština koja organizuje događaj koji je predhodnih godina privlačio pažnju Prkupčana, odustala je od organizacije plivanja na Rastovničkom jezeru, zbog izuzetno niskih temperature ali leda koji je okovao veći deo jezera.

Zahvaljujući Gospodu Bogu svi plivači nikada nisu imali problema i sve je bilo dobro organizovano. Ipak, ove godine nismo mogli da plivamo na Rastovnici, jer je okovana ledom. Ne želeći da da prekidamo manifestaciju, plivanje za Časni krst organizovaćemo u bazenu bolnice – kažu u crkvi svetog Prokopija u Prokuplju.

Inače, prošle godine po, takođe, hladnom vremenu, u trci za Časni krst učestvovalo je 34 plivača, a prvi među jednakima bio je Stevan Gašević (25) iz Prokuplja.2

Zanimljivo je da je Gaševiću to bio drugi put da pobeđuje, jer je pre tri godine kada je prvi put organizovana trka, on takođe bio pobednik!

Plivanje za časni krst počinje u 08 časova ujutru.

Autor:  Ljubiša Mitić
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00

Popularni popusti

Error: No articles to display